Kaçak Yapının Suçlusunu Fahrettin Baykan Açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kaçak Yapının Suçlusunu Fahrettin Baykan Açıkladı
 :
/ 1.752 Kez Okundu
| |

Kaçak yapıların yıkımlarıyla ilgili bir açıklama yapan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, ne orada canı yanan vatandaşın, ne zabıtanın ne de belediyenin suçlu olmadığını söyledi. Baykan, “Burada suçlu aranıyorsa, ruhsat kontrolü yapmadan beton döken firmalardır” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin kaçak yapı yıkımları önceki gün Ortaköy, Kulaca ve Çeltikçi Mahallelerinde devam etmişti. Yıkımlar sırasında istenmeyen olaylar da yaşanırken, yıkımların ardından dün konuyla ilgili İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Baykan, asıl suçlunun kimsenin düşünmediği tedarikçiler olduğunu söyledi.

 

KAÇAK YAPILAR MÜTEAHHİT İŞİ DEĞİL

Yıkımlarla ilgili bir değerlendirme yapan Fahrettin Baykan, İnegöl gündemini son haftalarda meşgul eden ve kaçak diye nitelendirilen ruhsatsız yapıların müteahhitlerin yaptığı inşaatlar olmadığını da vurguladı. Baykan, bu binaların vatandaşın kendileri tarafından yapıldığını dile getirdi.

 

BÜTÜN SUÇ HAZIR BETONU YAPAN FİRMALARDA

Kaçak inşaat konusunda o inşaatları yapanları suçlamadığını belirten Baykan, “Vatandaşın bu konuda hiçbir suçu yok. Vatandaş zaten orada bağırıyor, imar işlerine gittim, izin aldım diye. İsimlerini dahi söylüyor. Orada esas suçlu olan demir, çimento, beton satan kişiler. Şöyle oluyor; vatandaş geliyor diyor ki ben köyde ev yapacağım. Demirini oradan alıyor, kirecini, tuğlasını, çivisini oradan alıyor. Betona gelince sıra diyor ki firma ben onu ayarlarım. Gelip bayisi olduğu hazır betonu döktürüyor. Bütün suç bu hazır beton döken firmalarda. İnegöl’de 4-5 firma var bu işi yapan. Bir hazır beton firması bir yere beton dökerken oranın ruhsatı olup olmadığını sorması lazım. Bu uygulama olursa kaçak yapı olmaz” diye konuştu.

 

BELEDİYENİN DE SUÇU YOK

Burada belediye ve zabıtanın da bir suçu olmadığının altını çizen Baykan, “Oradaki binaları siz 10 günde yaparsınız. Hazır kalıp alır 10 günde bitirirsin. Vatandaşın canı yanmış, haklı olarak belediyeyi suçluyor. Burada belediyenin ya da zabıtanın da suçu yok. Zabıtanın gözünden kaçabilir. Ama hazır beton satanların gözünden kaçamaz. Betonu istediklerinde ruhsatsız yere beton göndermeyecek. Burada suçlu aranıyorsa, bu beton firmalarıdır” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.