“KAYMAKAMLIĞI İNEGÖL’DE NOKTALIYORUM”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“KAYMAKAMLIĞI İNEGÖL’DE NOKTALIYORUM”
 :
/ 1.430 Kez Okundu
| |

İnegöl Kaymakamlığı’ndan Kocaeli Vali Yardımcılığı’na atanan Aziz İnci, düzenlediği basın toplantısında Salı günü İnegöl’den ayrılacağını aktardı. Basın toplantısında gözleri dolan ve duygu dolu anlar yaşayan İnci, İnegöllülerden helallik istedi.

Aziz İnci, Kaymakamlık Toplantı Salonunda son kez bir basın toplantısı düzenledi. İnci: “Bildiğiniz gibi 26.09.2011 tarihinde yaklaşık 2 yıl önce başlamış olduğum İnegöl Kaymakamlığı görevinden 30.07.2013 tarihi yani önümüzdeki hafta Salı günü itibari ile ayrılıyorum. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Atama Kararnamesi yayınlandı. Bu kararnamenin çıkmasından sonra genelde yaklaşık 20-25 günlük bir hazırlık ve ayrılma süresi geçiriyoruz. Ama ben bu tarihi biraz öne çekmek zorunda kaldım. Gerek Kocaeli Vali Yardımcılığı’na bir an önce başlama konusunda Valimizin ricası, gerekse burada yapılacak çalışmalara, hazırlıklara da imkân sağlamak, zaman vermek açısından daha erken ayrılma durumundayım. Bu itibarla daha önce 15 Ağustos gibi bir tarih açıklamıştım. O tarihlerde ayrılabileceğimizi söylemiştim. Bu tarihi öne çektiğimiz için birçok mesai arkadaşımızın ya da birçok arkadaşımızın, dostumuzun bu öne çekme ile ilgili değişiklikten haberi olması, vatandaşlarımızın da bu kısa süre içerisinde görüşme, haberleşme imkânı bulabilmek için sizlerin aracılığı ile tüm kamu personeline, tüm mesai arkadaşlarıma ve sayın halkımıza veda etmek istedim” dedi.

“KAYMAKAMLIĞI İNEGÖL’DE NOKTALIYORUM”

“İnegöl benim bugüne kadar görev yaptığım yerler içerisinde mesleki açıdan birçok Mülki İdareler Amirine nasip olmayacak güzelliklerin yaşandığı, son derece verimli, hareketli, bereketli bir ilçe” diyen Aziz İnci: “Böyle bir ilçede 2 yıl son derece renkli bir ortamda, verimli bir ortamda görev yaptığım için kendimi çok şanslı addediyorum. Yaklaşık 5 yıl sürebilecek bir görev süresi olan İnegöl’den ayrılırken hem sevinçli hem de buruk bir şekilde bir hissiyat içerisindeyim. Çünkü gideceğimiz yer benim 2-3 yıl önceden çalışmayı arzu ettiğim bir yerdi. Ama bugün nasip olmuştur. Ayrıca Kocaeli, Bursa’ya da çok yakın, benzer özellikleri gösteren bir yer. Ancak ben orada Kaymakam olarak değil Vali Yardımcısı olarak görevimi sürdüreceğim. Netice olarak Vali Yardımcılığı da Mülki İdari Amirliğinin önemli bir bölümüdür. Ancak ben Kaymakamlığı öyle görünüyor ki İnegöl’de noktalamış olacağım çünkü arkada çok fazla bir zamanımız kalmayacak. Bu itibarla ben İnegöl’de göreve başladığım andan itibaren başta genel güvenliğin sağlanması, huzur ve asayişin sağlanması başta olmak üzere, genel yönetim hizmetlerinin daha verimli ve daha süratli bir şekilde verilmesi, vatandaşa her zaman arzu ettiği, ihtiyaç duyduğu güzel yüzle hizmetin verilmesi, vatandaşın hukukuna gereken saygının gösterilmesi ki hukuk son derece önemlidir, modern devlet hukukun egemen olduğu, vatandaşın her türlü hak ve hukukunu rahatça koruyabildiği bir düzenin adıdır. Bu anlamda tüm kamu personeline her zaman söylediğim ve özenle korumaya çalıştığım prensiplerden birisi bu olmuştur. Vatandaşa güler yüzlü hizmet vermeye çalıştık, bu anlayış ile çalıştık” şeklinde konuştu.

“UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞTIK”

Kurumlarla uyum içerisinde çalıştıklarını aktaran İnci, şunları söyledi: “Tüm kamu kurumları, adliyemiz, emniyetimiz, jandarmamız, genel idare birimlerimiz, sosyal hizmet birimlerimiz, siyasi partilerimizin ve STK’ların mensupları ile uyum içerisinde çalıştığımızı söyleyebilirim. Bu uyumlu çalışma ortamından çok iyi neticeler aldık. Başta genel güvenlik ve hukukun sağlanmasında vatandaşlarımızın da çok desteğini gördük. Bu konuda çok mutluyum. Eğitimde başarı grafiğinin yükselmesi konusunda birlikte çalıştık. Yatırımların takibine önem verdik. 2.OSB’de gerçekleştirilecek altyapı faaliyetlerini hızlandırdık. Yatırımları özendirmeye çalıştık. Hayırseverlerle daha çok işbirliği yaptık ve neticesinde 3-4 yıldır yürümeyen Eğitim Kampüsünde artık neticeye ulaşmak üzereyiz. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarla ilgili onların onurunu rencide etmeden sosyal hizmetlere önem verdik, yardımları ulaştırdık. Halkımızın hizmet için burada olduğumuzu emredici değil paylaşımcı olduğumuzu, katılımcı paylaşımcı demokratik yönetim içerisinde hareket ettik. İyi bir çalışma ortamı bıraktığımızı düşünüyorum. Bu güzel çalışma ortamını bize sağlayan ve bize ilgi ve destek veren Valimize, tüm il yönetimine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, hâkim ve savcılarımıza, adli, idari, askeri kurumların personeline, il genel ve belediye meclis üyelerimize, köy ve mahalle muhtarlarımıza, tüm siyasi parti, meslek odaları, dernek, vakıf ve spor kulüplerinin başkan, yönetici ve mensuplarına, yaptığımız tüm faaliyetlerde destek olan, yapıcı eleştirilerini katkılarını gördüğümüz basın yayın kuruluşlarının mensuplarına teşekkür ediyorum. Yakın mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize her zaman destek veren halkımıza anlayış ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Salı günü sabah saatlerinde buradan ayrılacağım için herkesten helallik diliyorum. Tüm İnegöllülere sağlık esenlik ve başarılar diliyorum. İnegöl’e bu atamaların hayırlı olmasını diliyorum”  


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.