Kerem Ökten El Nino kara kışının geleceği tarihi açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kerem Ökten El Nino kara kışının geleceği tarihi açıkladı
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Eyl 2023 / Cmt 12:02
/ 10.425 Kez Okundu
| |

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, Türkiye’nin kış mevsimine ne zaman gireceği konusunda bilgi verdi. Ökten 'Afrika sıcakları gidiyor, bol yağışlı ve dondurucu hava geliyor. Şert kışa şimdiden hazırlanın' uyarısı yaptı.

Karar'ın haberine göre, aşırı sıcaklar kendini El Nino’nun kara kışına bırakmaya hazırlanıyor! Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten resmen tarih verdi… O tarihten itibaren yazı iple çekeceğiz. Sıcaklardan bunalmışken bu kez de 6 ay boyunca yaz gelsin diye ağlayacağız.

Son yılların en sıcak yaz mevsimini geçirirken, temmuz ayında resmen rekor sıcaklıklar gördük. Özellikle de bazı iller sıcaklık konusunda resmen yarışa girdi.

El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Şimdi de El Nino’nun soğuk yüzü ile karşılaşacağız.

Sık sık sosyal medya hesabında hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Kerem Ökten, yaz mevsimini geride bırakırken önümüzdeki aylardaki hava durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bu yaz yüzbinlerce insan sıcak havalardan doğrudan etkilendi. Artık sosyal hayata bile darbe vuran sıcak havaların bitmesi dört gözle beklenirken bu kez de sert bir kış haber geldi. El Nino’nun sıcak dalgasının ardından şimdi de soğuk yüzü bizi bekliyor.

Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda önümüzdeki günlerde havaların mevsim normallerine döneceğini söyledi. Öte yandan beklenen kışa ilişkin açıklama yaparak şunları dile getirdi:

“1 Eylül ile birlikte kırılmaya başlayacak sıcakların ardından, 6 Eylül'de tam olarak rahatlamaya başlayacağız. Eylül ayında yağışlı gün sayısı artacak. Ekim ayından itibaren 6 ay boyunca Türkiye'de bol yağış bekleniyor. El Nino'nun sonbahar ve kışı bol yağışlı geçiyor...”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.