Kırmızı elmas için tırlar yola çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Ağu 2019 / Cmt 13:05
/ 3.175 Kez Okundu
| |

Kurşunlu mahallesinde “Kırmızı Elmas” olarak nitelendirilen 7 veren Çileğinin Rusya ve Gürcistan’a ihracatı başladı. Yıllardan bu yana üretimi yapılan çileğin ilk kez ihracatı yapılıyor.

İnegöl’ün kırsal Kurşunlu mahallesinde yıllardan bu yana üretilen Çileğin ilk kez ihracatına başlanıldı. Yıl boyunca 2 ülkeye toplam bin ton çilek ihraç edilecek.

Kurşunlu Mahallesi soğuk hava deposunda yüklenen TIR yola çıktı.

BİN TON İHRACAT

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Kurşunlu mahallemiz çilek üretiminde Türkiye’nin gözde yerlerinden birisi. 12 bin dekarlık alanda çilek üretimi yapılıyor. Bu güne kadar iç piyasaya satışı yapılıyordu. Son zamanlarda ihracata da başladık. Geçen günlerde 6 Tır civarında Rusya’nın Moskova vilayetine ihracatımız var. Bu günde Gürcistan’a çilek ihracatı yapıyoruz. Bizim çileğimiz aromasının yüksekliği, raf ömrünün uzun olan, tadıyla kendini kanıtlamış. Dolasıyla da çok rağbet görmeye başladı. Bizlerde bundan mutluyuz. 10 sene önce çilek üretimine başlandı. Bu gün gelinen nokta da mutluluğunu yaşıyoruz. Burada 30 bin ton çilek üretimi yapılıyor. Bu sene iki ülkeye yaklaşık bin ton çilek ihraç etmek istiyoruz” dedi.

YÜZDE 20’Sİ İHRAÇ EDİLİYOR

Çilek ihracatı yapan Ali Satılmış ise, “Çilek üretimimizle mahallemizin adı Türkiye’ye duyuruldu. Bir çok köyde yaşayan insanlar şehirlere taşınırken, Kurşunlu mahallemizde ise bu tam tersi, şehirden köyümüze taşınmalar olmaktadır. Çilek üretimimizin yüzde 80’ini büyük şehirlere yüzde 20’lik kısmını ise Rusya ve Gürcistan’a ihraç ediyoruz. Nisan ayında hasadına başladığımız hasadımız Aralık ayına kadar devam etmektedir. Ciddi bir gelir elde etmekteyiz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.