Kurşunlu Travertenleri: Bursa'nın Yeni Turizm Cazibe Merkezi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kurşunlu Travertenleri: Bursa'nın Yeni Turizm Cazibe Merkezi
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Şub 2024 / Sal 15:56
/ 4.979 Kez Okundu
| |

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu bölgesinde maden suyu sondaj çalışmaları sırasında keşfedilen termal su. Pamukkale'yi andıran travertenleri ile halka açık bir termal su ziyaretçilerine şifa dağıtıyor.

İnegöl'ün doğal güzellikleri arasında yer alan Kurşunlu Travertenleri, son yıllarda keşfedilen ve turistlerin ilgisini çeken bir bölge. Bembeyaz traverten terasları ve turkuaz renkli göletleri ile büyüleyici bir manzara sunan bu cennet köşesi, doğayla iç içe bir kaçamak yapmak isteyenler için ideal bir yer.

TRAVERTENLERİN HİKAYESİ
Kurşunlu bölgesinde maden suyu sondaj çalışmaları sırasında keşfedilen termal su. Pamukkale'yi andıran travertenleri ile halka açık bir termal su ziyaretçilerine şifa dağıtıyor.

ŞİFA KAYNAĞI
Kurşunlu Travertenleri, Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan doğal bir güzelliktir. Rahatsızlığı olan vatandaşlar oluşan havuzlara girerek şifa aramakta.

TURİSTLERİN GÖZDESİ
Son yıllarda turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Kurşunlu Travertenleri, doğaseverler ve fotoğrafçılar için de ideal bir yer. Bölgede yürüyüş yapabilir, göletlerde yüzebilir, fotoğraflar çekebilir ve piknik yapabilirsiniz.

KURŞUNLU TRAVERTENLERİ'NE NASIL GİDİLİR?
 Kurşunlu Travertenleri'ne gitmenin en kolay yolu, kendi aracınızla gitmektir. Bursa'dan Kurşunlu Travertenleri'ne gitmek için Bursa-Ankara karayolunu takip etmeniz gerekmektedir. İnegöl'e ulaştıktan sonra, Kurşunlu Travertenleri tabelalarını takip ederek yaklaşık 20 kilometre sonra ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
TOPLU TAŞIMA İLE KURŞUNLU TRAVERTENLERİ'NE NASIL GİDİLİR? 
Bursa'dan Kurşunlu Travertenleri'ne toplu taşıma ile gitmek için İnegöl'e giden otobüslere binmeniz gerekmektedir. İnegöl'e ulaştıktan sonra, Kurşunlu dolmuşlarına binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
KURŞUNLU TRAVERTENLERİ YOL TARİFİ:
Bursa'dan: Bursa-Ankara karayolunu takip edin. İnegöl'e ulaştıktan sonra, Kurşunlu Travertenleri tabelalarını takip ederek yaklaşık 20 kilometre sonra ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
İstanbul'dan: İstanbul-Ankara karayolunu takip edin. İnegöl'e ulaştıktan sonra, Kurşunlu Travertenleri tabelalarını takip ederek yaklaşık 200 kilometre sonra ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
Ankara'dan: Ankara- Bursa karayolunu takip edin. İnegöl'e ulaştıktan sonra, Kurşunlu Travertenleri tabelalarını takip ederek yaklaşık 200 kilometre sonra ulaşım sağlayabilirsiniz


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.