Lise öğrencilerinin durumu kritik!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Lise öğrencilerinin durumu kritik!
08 Şub 2017 / Çar 10:17
/ 4.572 Kez Okundu
| |

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün yapılan toplantıda İnegöl’de ki öğrencilerin durumu masaya yatırıldı. Toplantıda zayıf dersi olan öğrencilerin net sayıları da açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre İnegöl’deki öğrenci sayısının toplam 60.091’e yükseldiği belirtildi. İlkokulda öğrenim gören öğrencilerin sayısı 16.583, ortaokul 17.915, lise 14.241 açık öğretimde ise 7.340 öğrenci öğrenim görüyor.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN BAŞI ZAYIFLARLA DERTTE

Yapılan açıklamada ilkokul öğrencilerinin yüzde 10’unun karnesine zayıf bulunurken, ortaokul öğrencilerinin ise yüzde 23’nün karnesinde zayıf bulunuyor. Lise öğrencilerine bakıldığında ise karnesinde zayıf olan öğrencilerin fazlalığı dikkat çekiyor. Lise öğrencilerinin yaklaşık yüzde 40’ının karnesinde en az 1 zayıf not bulunuyor.

Diğer yandan başarı orası ise bir önceki yıla göre İnegöl genelinde yüzde 3 oranında artış gösterdi.

SURİYELİ SAYILARI HIZLA YÜKSELİYOR

İnegöl’de hızla artan Suriyeli sığınmacı sayısına bağlı olarak Suriyeli öğrencilerin sayısında da büyük artışlar yaşanıyor. Şu anda İnegöl’de öğrenim gören Suriyeli öğrenci sayısı 1211’i buldu. Diğer uyruklu öğrencilerin toplam sayısı ise sadece 234 olarak belirlendi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.