Meclis durgun geçti
 :
/ 1.058 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Kasım ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığında gerçekleştirildi. 31 maddenin görüşüldüğü ve imar maddelerinin çoğunlukta olduğu toplantı sakin geçti.

Meclis toplantısına Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyeleri İsmail Karaman ile Fehmi Sarı mazeretleri nedeniyle katılmadı. 31 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında 2 madde oy çokluğu diğer maddeler ise oy birliği ile kabul edildi.

HATA YAPMAYALIM

Toplantıda öne çıkan madde ise Mobilya AVM kavşağının plan tadilatı oldu. Gündemin 27. Maddesine ret oyu veren MHP grubu adına konuşan Hakan Ergül, “Yenice kavşağı yapılırken ilçe koordinasyon kurulu oluşturuldu ve çalışmalar yapıldı. 250 mühendisin bir araya gelip hazırladığı bir rapordu. Bununla ilgili karayollarına giderek görüşmeler yaptık. Bugün Yenice kavşağından memnun olan insan yok. Tırların dönmediğini ve yeni İnegöl’e yakışmadığını her yerde söylüyoruz. Karayolları bölge müdürü bize bunun siyasi bir karar olduğunu söyledi. Biz oraya yonca kavşak yapılmasını istemiştik. Her iki modelde aynı maliyetteydi. Burada yapılan plan tamamen AVM’ye yönelik bir plan olmuş. Çok büyük sıkıntılar yaşanacağını görüyoruz. Bursa’dan gelip TOKİ’ye gitmek isteyenler Mobilya AVM’nin önünden geçmek zorunda kalacak. Ben bununla ilgili bazı araştırmalar yaptım. Birçok şehirde bat-çıklar var. Bu bölgeye en uygun modelde bu olacaktır. AVM açısından da daha rahat olacağını düşündüm. Plan değişikliğinde alt geçidin büyütülmesi istenmiş. Bu yapılsa dahi yaya ve bisiklet yolu da yok. Bu planı Yeni İnegöl projesi üzerinde işlemenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Buraya bir bat-çık yapılmasını ve Yenice Köprülü Kavşağı’nda yaşanan hatanın burada yaşanmamasını diliyoruz” dedi.

BU ÇALIŞMA BÜYÜK BİR KAZANIMDIR

Konuyla ilgili söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Biz de son da yapılması gerekenler önce, önce yapılması gerekenler sonra yapılıyor. Ben bu çalışmanın büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İnegöl adın bir zenginlik… Arkası, önü, kavşağı ayarlanmadan bir bina konmuş. Şimdi kavşak yeri ile ilgili bir talepleri var. Yenice köprülü kavşağı ile ilgili eleştirilere katılmıyorum. Bu biraz yoğunluk ile alakalı. TOKİ’de hayat başladı. 2 bin konutun olduğu bir alana Gençlik Merkezi için burayı seçtik. İnegölspor tesisleri buraya taşınacak. Konu biraz daha bizim dışımızda… Karayolları  bu konunun takipçesi. Bizim çok dahilimiz olacak bir konu değil. Hakan bey biraz daha geleceği düşünerek daha güzel bir kavşak düzenlemesi istiyor haklı olarak. Ama biz Mesudiye altgeçidi de konuşmamız gerekiyor. O konuda bu meseleden bence daha önemli.” İfadelerini kullandı.

ŞEHİDİN ADI CERRAH’TA YAŞAYACAK

Gündemin 28. Maddesinde yer alan cadde ve sokak isimleri konusunda konuşan Aktaş, “Mehmet Karakaşoğlu şehidimizin isminin Cerrah’ta bir bölgeye verilmesiyle alakalı düşüncemiz var. Şehidimizin adını Cerrah’ta yaşatacağız.” İfadelerini kullandı.

TÜM KÖYLERİMİZE PARK YAPILACAK MI?

Meclis toplantısının ardından söz alan MHP Meclis Üyesi Regaip Korkmaz, eski köylerin bazılarında çocuk parkları yapılıyor. Bu parklar tüm köylerimize yapılacak mı? Sorusunu Aktaş’a sordu.

MADDİ SIKINTILARA RAĞMEN YAPIYORUZ

Korkmaz’ın sorusunu cevaplayan Aktaş, “biz köylerimizin pozisyonuna göre öncelik sırası belirliyoruz. Öncelik olarak nüfus ve hareketliliğe bakıyoruz. Semt sahası spor sahası ve park uygulamalarını buna göre yapacağız. Geçiş sürecindeki maddi sıkıntılara rağmen sayı belirledik. Önümüzdeki yıldan itibaren bütçeyi de arttırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şu anda nüfusun fazla olduğu köylere yapıyoruz. Gelecek yıl ihtiyaca göre çalışmaları devam ettireceğiz.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.