Mekke’nin fethi programına yoğun ilgi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mekke’nin fethi programına yoğun ilgi
01 Oca 2018 / Pzt 18:49
/ 1.270 Kez Okundu
| |

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği tarafından gerçekleştirilen Mekke’nin fethi programına İnegöllüler yoğun ilgi gösterdi.

gerçekleştirilen Mekke’nin fethi programına İnegöllüler yoğun ilgi gösterdi.

Gerçekleşen programa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Partili meclis üyeleri, SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, oda ve dernek başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİZE BATIYI TAKLİT DEĞİL GEÇMİŞİ BİLMEK YAKIŞIR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Tarık Bostancı “Mekke İslamın kalesi. Mekke Müslümanların toplanma merkezi. Mekke, karanlığı aydınlığa gönderen şehir. Mekke, zalime dur diyen, mazluma artık söz senin deyip adaleti arz eden şehir. Allah resulünün ve ashabının zorla çıkarılırken yaşlı gözlerle dönüp; Ey Mekke senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim dediği şehir. Bizler bin yılı aşkın bir medeniyetin çocuklarıyız. Bizlere, batıyı taklit değil geçmişimizi bilmek yakışır. Bugün İslam alemi kan ağlarken, zulüm ayyuka çıkmışken bize gülmek yakışmaz.” Dedi

MÜSLÜMAN DOĞRU OLANI YAPMAKLA MÜKELLEFTİR

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bir Müslüman kendi adına doğru olanı yapmakla mükelleftir. Müslümanlığın sadece namaz kılmak, zekat vermekten, Hacca gitmekten ibaret kabul ediyormuşuz gibi geliyor, ama bunun böyle olmadığını hatırlatmak isterim” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram Mekke’nin fethi ile alakalı b ilgiler verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.