Mekke’nin fethini kutladılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mekke’nin fethini kutladılar
01 Oca 2019 / Sal 19:03
/ 10.822 Kez Okundu
| |

İnegöl Anadolu Gençlik Derneği, Mekke’nin fethini, 31 Aralık Pazartesi günü 5. Mevsim Kültür Merkezi’nde düzenlediği bir programla kutladı.

FETİH RUHUNA SAHİP OLMALIYIZ

Yoğun katılımın olduğu Program ilk olarak sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından Kur’an-ı  Kerim tilaveti yapıldı. Kur’an-ı Kerimin ardından istiklal Marşı okundu.  İstiklal marşının ardından kürsüye İnegöl Anadolu Gençlik Derneği İlçe  Başkanı Yakup Tokgöz çıktı. Sahneye çıkan Yakup Tokgöz şunları söyledi:

“Kıymetli misafirlerimiz, bu gece Anadolu Gençlik Derneği olarak 81 ilimizde, altı yüze yakın noktada Mekke’nin Fethi programı düzenliyoruz. Bizler burada böyle güzel bir programla birlikteyken, dünyanın birçok yerinde ve ne yazık ki ülkemizin birçok yerinde insanlar sefahat içinde.  Müslüman kardeşlerimiz bile Allah’ın hoşlanmadığı, batının bize  dayattığı noel ve yılbaşı adı altındaki programlarla ifsadın içindeler.  Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak tüm il ve ilçelerimizde Mekke’nin  Fethi programları düzenleyerek Yahudileri ve Hıristiyanları taklit  etmeme noktasında Peygamberimizin uyarılarına dikkat kesilerek örnek olmaya çalışıyoruz.Değerli misafirlerimiz bu yılın son günündeyiz. Müslüman muhasiptir, koca bir yılın ardından, geçirdiğimiz bir yılın muhasebesini yapmak zorundayız. Bir yıl boyunca kulluk olarak neleri ortaya koyduk, neleri eksik bıraktık bunları önce kendi nefsimize, sonra ailemize ve çevremize bakarak sorgulamalıyız.Bizler fetihleri bizlere yeniden o ruhu hatırlatma adına konuşmalıyız.  Fetihleri anlamak, fetihleri anmak bize yeni Fatihler yetiştirmek ve fetihler getirmesi için önemlidir. Bu gün Allah’ın rızasını yeryüzüne hâkim kılma amacımız ve gayretimiz olmadığından  Müslümanlar dağınık ve Doğu Türkistan’da, Arakanda, Yemende, Gazze’de ve  birçok İslam beldesinde zulümler devam ediyor. Rabbimiz bizlere inşallah  tez zamanda yeniden samimi bir niyetle ve kendi rızasında gayret  göstererek izzetli günleri nasip etsin.”

HEDİYELİ YARIŞMA YAPILDI

Başkan Tokgöz’ün konuşmasından sonra sırayla Cerrah mahalle temsilciliğinin hazırladığı marşlar ve Ortaokul kaşif grupları tarafından hazırlanan Esma-ul Husna programı oldu. Sonrasında Lise  Komisyonu tarafından hazırlanan Skeç gösterisi yapıldı. Skeç gösterisi  sırasında salonda duygu dolu anlar yaşanıldı. Programın sonunda Mekke’nin Fethi ile ilgili sorulan sorularla birçok ortaokul ve lise öğrencisine hediyeler dağıtıldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.