“Mezit Boğazı kâbus olmaktan çıktı”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
“Mezit Boğazı kâbus olmaktan çıktı”
 :
/ 2.483 Kez Okundu
| |

Zor coğrafi yapısı nedeniyle geçit vermeyen Mezit Boğazı’ndaki bölünmüş yol çalışmalarında sona gelindi.

Yaklaşık 22 kilometrelik yolun kalan 180 metrelik bölümü bitirildiğinde, Mezit Boğazı sürücüller için kâbus olmaktan tamamen çıkacak.
Bursa-İnegöl-Bozüyük yolunun Mezitler Vadisi bölümünde 8 yıl önce başlayan bölünmüş yol çalışmalarında mutlu sona yaklaşılıyor. Mezit-1 köprüsü ile Aksutekke köyü arasındaki yaklaşık 22 kilometrelik kısımda gerçekleştirilen çalışmalar büyük ölçüde tamamlanırken, kalan sadece 180 metrelik kısımda yol yapım çalışmaları sürüyor.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, zor bir coğrafyaya sahip Mezit Boğaz’nın özellikle kış aylarında sürücüler için tam bir kâbus olduğunu, ancak bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmasıyla ulaşımın güvenli hale geleceğini söyledi.
21.9 kilometrelik güzergâh boyunca 5 ayrı ihale yapıldığını ve 4 ayrı firma tarafından 2005 yılından bu yana sürdürülen çalışmalarda 21,6 kilometrelik bölümün trafiğe açıldığını belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, “Güzergâhın topoğrafik yapısı, yapım çalışmaları sırasında öngörülmeyen güçlüklerin yaşanmasına yol açmış, bu nedenle muhtelif kesimlerde, proje revizyonuna gidilmiştir. 180 metrelik kısımda yol yapım çalışmaları sürerken, 5 ayrı kesimde ise heyelan ıslah çalışmaları devam etmektedir. Kalan çalışmalar 2013 yılı içerisinde tamamlanacaktır” dedi.
NELER YAPILDI, NE KADAR HARCANDI?
2013 yılı birim fiyatlarıyla Mezit Boğazı duble yol çalışmaları için bugüne kadar toplam 194 milyon 527 bin lira harcandığını bildiren Milletvekili Şahin, “Çalışmalar kapsamında 606 metre uzunluğunda tünel, 11 köprünün ikilemesi ve bir adet menfez uzatımı yapıldı. 1 milyon 200 bin metreküp yarma kazısı, 515 bin metreküp dolgu, 68 bin 596 metreküp demirli beton, 45 bin 76 metreküp demirsiz beton, 24 bin 573 metreküp püskürtme beton olmak üzere 138 bin 245 metreküp beton kullanıldı. Ayrıca yaklaşık 48 bin metre fore kazık yapıldı, yol için 125 bin ton alt temel, 210 bin ton da temel malzemesi kullanıldı” dedi.
KÖPRÜLÜ KAVŞAKLARIN YAPIMI DA SONA YAKLAŞTI
Hüseyin Şahin, Bursa-Eskişehir arasında kesintisiz ve güvenli ulaşım için Mezit Boğazı dışında da kavşak çalışmaları yapıldığını hatırlattı. İnegöl-Bozüyük yolu Kurşunlu- Pazaryeri yol ayrımı ile Oylat-Domaniç yol ayrımı arasında geçen yıl kavşak çalışmalarına start verildiğini söyleyen Şahin, her iki kavşağın yaklaşık 198 metre uzunluğunda 4 adet köprüden oluşacağını belirterek, köprülerin döşeme betonlarının döküldüğünü kaydetti. Her iki köprülü kavşak için müteahhit firmalara 6 milyon 982 bin lira ödeme yapıldığını açıklayan Şahin, kavşakların çok yakında hizmete açılmasının planlandığını ifade etti.
DİĞER ÇALIŞMALAR…
İnegöl’de diğer yol yatırımları hakkında da bilgi veren Şahin, İnegöl-Domaniç ayrımı Oylat yolunda ise yaklaşık 16 milyon lira harcanarak 9.28 kilometrelik yolun 3.23 kilometrelik kısmının aşınma tabakası seviyesinde tamamlandığını belirtti. Şahin, yolun 6 kilometrelik kısmında ise Haziran ayında arazi etüt işlemleri ve şantiye kurma çalışmalarına başlandığını, kamulaştırmanın ardından yol yapımının devam edeceğini sözlerine ekledi.
SÜLEYMANİYE MAHALLESİ-OSB ARASINA ALTGEÇİT
Öte yandan Bursa-İnegöl yolunda fiziki standartların yükseltilmesi ve konforun artırılması için bitümlü sıcak karışım (aşınma tabakası) yapılması işinin ihale edildiğini açıklayan Şahin, yapımı devam eden Bursa-İnegöl yolunun altından Süleymaniye mahallesi istikametinden Organize Sanayi Bölgesi istikametine otomobil ve hafif ticari araçların geçişini sağlayacak olan Alt Geçit inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, Ramazan Bayramı sonrasında hizmete gireceğini müjdeledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.