Mezit Köyü Sakinlerinin Çocukları Okula Gidemiyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mezit Köyü Sakinlerinin Çocukları Okula Gidemiyorlar
07 Eki 2015 / Çar 17:41
/ 2.593 Kez Okundu
| |

Mezit mahallesine bağlı Yeni sokakta ikamet eden öğrenciler yaşadıkları servis probleminden olayı okullarına gidemiyorlar.

Mezit mahallesine bağlı Yeni Sokak sakinleri yollarının kötü olmasından dolayı öğrencileri almaya gelen servis şoförünün öğrencileri almaya gelmemesi öğrencilerin derslerden geri kalmasına neden oluyor.

Taşımalı sistem yüzünden öğrencilerin derslerden geri kaldığını ifade eden veliler bu konunun çözülmesini istiyor.

 

HATIRI SAYILIR KİŞİLER DEVREYE GİRDİ

Mezit köyündeki okulun hijyenik olmadığını ifade eden Turgut Şen “Ben pazartesi günü şube müdürü ile görüştüm, hatırı sayılır kişiler devreye girdi servisleri geri aldık. Bu sene servis S plakası olmayanlara geldi.  Geçtiğimiz Cuma milli eğitim müdürü ile görüştüm okul kapalı öğrenci yok. Bir tane çocuk köpeklerin içinde okulun bahçesinde duruyor. Okul sağlıklı hijyenik değil, bu okulu kapatın dedim bana on öğrencinin altına düşerse kapatırım dedi. Mezit mahallesinde bulunan okula gelen de yok.  Burada taşımalı sistem var ama buradan ilkokula servis gözükmüyor 4 km buradan orası.  Bu çocuğu servis alamaz yasak diyorlar bu 4 km çocuk nasıl gidecek sende getiremezsiniz diyorlar ben bu konuda Ankara’ya ulaşacağım dedim. Sağlık bakanlığına durumu bildirdim dosya numarası da aldım. Vatandaş ne yapıyor Sulhiye mahallesine ikametgâhını alıyor. Bir tane öğretmen var, çocukların Karacakaya mahallesindeki okulda eğitim alması lazım, bu okulda çocuklar beşinci sınıfa gelmiş beş kere beşin kaç olduğunu bilmiyor.     Daha önce bizim burada okulumuz vardı önce aşağı Mezit’e taşımalı sistem oldu, 2 yıl öncede taşımalı sistem Karacakaya’ya gitti. Daha önceden burada çok öğrenci vardı .” dedi.

ÖĞRETMEN YOK

Okulda öğretmen olmadığını ifade eden Malik Yıldız “Taşımalı sistem Mezit köyüne döndü. Mezit köyündeki okul Karacakaya’ya taşındı. Mezit köyüne giden öğrencilerin okulunda su yok hademe yok, okulda bakım düzen yok. Bir tane müdürlükten gelme öğretmen vermişler oda eğitim veremiyor, ben müdürlük yaptım öğretmenlik yapmadım ki diyor.  Ben sınıf öğretmeni değilim ne yapabilirim diyor yeteneği yok çocuklara anca talim terbiye ediyor.  Bizde mecbur kaldık 2 tane 1. Sınıfa giden torunumu Sulhiye mahallesin e ikametgah gösterdim,  Karacakaya’ya gönderiyorum. Ben burada oturupta niye Sulhiye’ye ikametgah vereyim ki?

KARACAKAYA’YADA GİDEMİYORUZ

Karacakaya’daki okula da servis olmadığından dolayı gidemediklerini ifade eden Malik Yıldız “Oraya da gidemiyoruz servis yok şimdi.  Bir arkadaş geldi ona servis verdiler dört gün geldi, bir daha da gelmem töbe dedi.Buranın yolları bozuk ve uzak dedi bu yol şartları yüzünden gelmem dedi. Daha önce burada minibüs vardı S plakası vardı S plakası olmayana servis vermediler. Şimdi iptal ettiler S plakasız olanı S plakası olan verdiler oda gelmem dedi. 159 TL ceza ödeyeceğim 200 TL öderim yine gelmem dedi. ”  

DERSLERDEN GERİ KALIYORUZ

Servis gelmediğinden dolayı okula gidemediklerini ifade eden öğrenciler “Burada 13 öğrenci var servis gelmediğinden dolayı okula gidemiyoruz. Bugün 3. Günümüz okula gidemiyoruz, ben 8. Sınıfım TEOG sınavım var hazırlık yapmam lazım, okula gidemediğinden dolayı konulardan gerilerde kalıyorum. Kışın kar yağıyor okullar tatil olmasa bile burada kar fazla olduğu için okula gidemiyoruz yine ” dediler.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.