Müftüden Camiler İçin Flaş Proje

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Müftüden Camiler İçin Flaş Proje
18 Şub 2016 / Per 14:58
/ 9.212 Kez Okundu
| |

İlçe Müftülüğü tarafından ilçede görev alan din görevlileri ile her ay gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı dün Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantı da geçtiğimiz hafta başlatılan Osmanlı Selası gündeme geldi. Geçen hafta tüm camilerde başlayan Osmanlı Selasıyla ilgili bazı kuralları dile getiren İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Osmanlı selasıyla ilgili ilçe halkımızdan çok olumlu dönüşler aldık” dedi.

CAMİLERDE KÜTÜPHANE OLSUN

Osmanlı Selasının Yatsı ezanında 20 dakika önce okunması gerektiğini belirten Güzel, “Sela okunmasının ardından mihtapta Yasin, Mülk, Nebe ve kısa sürelerin okunması, ayrıca dualarının yapılmasını istiyoruz. Camilerimiz de sabah ezanından sonra ve sabah namazı öncesinde hatim usulü Kuran-ı Kerim ve okunan ayetlerinin cemaate meallerinin de okunmasını istiyoruz. Bütün kitaplar anlaşılsın diye gönderilmiştir. Sizlerde okuduğunuz ayetlerin meallerini cemaate anlatarak, bu ayetlerin anlaşılmasına yardımcı olun. Biz Kuran-ı Kerim sadece okumak için öğreniyoruz. Halbuki Cenab-ı Hak Kuran-ı Kerim’i anlaşılması için göndermiştir. Bu hususun din görevlilerimiz tarafından dikkate alınmasını istiyoruz. Cuma geceleri ve Kandil geceleri minare lambalarının yakılarak o günün anlamının vatandaşlarımız tarafından anlaşılmasını sağlamalıyız. Sömestr tatilinde İlçe Müftülüğümüz tarafından başlatılan ‘Haydi Çocuklar Camiye’ kampanyasının sadece tatille sınırlı değildir. Bu kampanya süresince camiye gelen çocuklarımızın, okul döneminde de camilere devam etmelerini konusunda çeşitli etkinlikler veya faaliyetler düzenleyebilirsiniz. Bu şekilde çocuklarımıza camilere alıştırmış olacağız. Ayrıca her camimizde bir kütüphane olması gerekiyor. Kütüphanenin yanında bir de okuma salonu olmalı. Bu şekilde öğrencilerimiz hem ödevlerini rahatlıkla yapabilirler. Hem de camiyle bütünleşmiş olurlar” diye konuştu.

CEMAATİ BÜTÜNLEŞTİREBİLİRİZ

2016 yılı itibariyle başlatılan sabah namazı buluşmalarına cami cemaatlerinin ilgi gösterdiği belirten Güzel, “Bu konuda geri dönüşler çok olumlu. Bu nedenle tüm camilerimizde özellikle hafta sonları bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyoruz. Bu şekilde cemaatle camiyi bütünleştirebiliriz. Din görevlilerimiz için başlattığımız tefsir derslerinde çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bunu önemsiyorum. Mümkün mertebe tüm gruplara katılmaya çalışıyorum. Din görevlileri haftası nedeniyle düzenlenecek olan yarışmalara arkadaşlarımızın katılmalarını bekliyoruz. Özellikle hutbe yazma konusunda yeteneklerini geliştiriniz” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.