Özel okullara kaynak var devlet okullarına kaynak yok

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Özel okullara kaynak var devlet okullarına kaynak yok
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Eyl 2021 / Sal 11:34
/ 1.455 Kez Okundu
| |

CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun İnegöl’de eğitimin sancılı başladığını belirtirken, hükümetin özel okullara kaynak aktarırken devlet okullarına kaynak aktarmadığını öne sürdü.

CHP İlçe Başkanı Kemal Torun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
Değerli eğitim emekçileri sevgili öğrenciler ve saygı değer velilerimiz. 6 Eylül 2021 tarihli yazımda 2021-2022 eğitim öğretim yılının başarılı olması dileklerimi iletmiştim. MEB'e inanmak istemiştik; hedef 20 kişilik sınıflar, temizlik, hijyen ve yeterli sayıda öğretmen ve yardımcı personel sözü verilmişti.
Bir haftalık süreçteki gözlemlerimiz milli eğitim bakanını yalanlıyor;
1- Okullarımızda yeterli yardımcı personel yok.
2- 130.000 civarında öğretmen eksiği var (Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerle açık kapatılmaya çalışılıyor) iş garantisi olmayan ve hak ettiği ücreti alamayan öğretmen verimli olamıyor olamaz da.
Devlet okullarında eğitim öğretime kaynak yok, MEB son altı ayda özel okullara 500 milyon TL aktarıldığıyla övünüyor. Anayasanın eşitlik ilkesine göre bütün öğrencilere eşit, parasız, nitelikli ve kamusal eğitim sunulmalıdır. Özel okullara kaynak aktarılması övünülecek bir şey değildir.
Ayrıca Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Turgut Alp Anadolu Lisesi depreme dayanıksız oldukları, iki yıl önceden bilinmesine rağmen, pandemi nedeniyle okulların kapalı olduğu dönem herhangi bir işlem yapılmamıştır. Fakat yüz yüze eğitimin başladığı gün, okullar güçlendirme kapsamında kapatılıyor. Oysaki okulların kapalı olduğu dönemde güçlendirme işlemi yapılmalıydı.
 Anadolu İmam Hatip Lisesi iki ayrı okula, Turgut Alp Anadolu lisesi başka bir okula misafir öğrenci olarak gönderilip, ikili öğretime geçiliyor. Her iki okulun da ikinci öğretim yılına hazır olacağı söyleniyor. O zaman uzaktan eğitim yapılırken niye güçlendirme tamamlanmadı. Şimdi iki okulun sorunu 3 ayrı okulda daha sorun olmaya başladı. Sabah erken başlayıp akşam geç saate kadar eğitimin devam ettiği okullarımızda temizlik yapılmasına ve yeterli havalandırma süresi ayrılmasına imkân yoktur. Demek ki iktidarın kaliteli bir eğitim öğretim kaygısı bulunmamaktadır.
Özel okula kaynak aktarılırken devlet okullarına yeterli özen gösterilmiyor.
Ayrıca köylerden taşımalı olarak gelen öğrenciler öğlene kadar okul bahçesinde dolaşıyor öğlenden sonra dersliklere alınıyorlar, fakat dersler bitinceye kadar köy servisleri döndüğü için öğrencilerimiz mağdur oluyorlar.
En kısa zamanda bu mağduriyetlerin giderilmesi zorunlu ve zaruridir. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilköğretim haftasında bu sorunların tartışılması ve çözüm bulunması talebimizdir.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.