Rantın dibine vurdular! Dönümün değeri 20 kat arttı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rantın dibine vurdular! Dönümün değeri 20 kat arttı
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Nis 2024 / Sal 16:42
/ 23.174 Kez Okundu
| |

İnegöl’ünde içinde bulunduğu verimli tarım arazilerine yapılması planlanan OSB ile alakalı dönemin Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’dan çok önemli açıklamalar geldi. Bölgede ki tarlaların dönümü 3 senede 20 kat arttı. Ayrıntılar haberimizde

İnegöl, Yenişehir ve Kestel’in ortak noktası olan ve verimli tarım arazilerinin olduğu bölgede yapılması planlanan OSB ile alakalı dönemin Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır Tiviport’a çok önemli açıklamalarda bulundu.

BU YÜZDEN ADAY GÖSTERİLMEDİM
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yerel seçim öncesinde gündeme gelen Kestel Soğuksu İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi projesini yeniden ele almış durumda. Kestel'in eski Belediye Başkanı Önder Tanır, projenin rant odaklı olduğunu ve bu yüzden aday gösterilmediğini öne sürdü. Tanır'a göre, bu projeyle tarım arazileri tahrip edilecek, çevre kirliliği artacak ve trafik sorunları yaşanacaktır.

BURSA’DAKİ OSBLERİN YARISI KADAR ALAN
Tanır, bölgede 2 ayrı organize sanayi bölgesinin planlandığını ve toplam alanın 2 bin 200 hektar olduğunu belirtti. Bu alanın Bursa'daki diğer organize sanayi bölgelerinin yaklaşık yarısı kadar olduğunu ifade etti. Kestel'in 75 bin nüfuslu bir ilçe olduğunu ve zaten 4 organize sanayi bölgesini kaldıramayacağını söyledi. Bu yeni projenin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

KENTİN DİNAMİKLERİ BELİRLEMELİ
Kestel Belediye başkanlığı döneminde, dönemin Bursa Valisi Yakup Canpolat başkanlığında, Bursa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye başkanı, İnegöl Belediye başkanı, BTSO başkanı ve il müdürlerinin de katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı yapıldığını hatırlatan Tanır, şöyle devam etti: “O toplantıda BTSO Başkanı İbrahim Burkay bir sunum yaptı. Burkay, resmi olmayan kâğıtlar üzerinden, sanayicinin yeni alanlara ihtiyaç duyduğunu iddia etti. Toplantı sonunda, projenin Bursa adına faydalı olabileceği ancak projenin yerini ve içeriğini, bir grup sanayicinin değil kent dinamiklerinin belirlemesi gerektiği kararı kendisine iletildi.”

ARSA DEĞERİ 20 KAT ARTTI
Tanır ayrıca, süreç boyunca toprak rantının arttığını, tarım arazilerinin değerinin büyük ölçüde yükseldiğini belirtti. Yaklaşık 2 yıl önce dönüm başına 50 bin TL olan tarım arazilerinin, 2023'te 1 milyon TL'ye kadar yükseldiğini ifade etti.
Kaynak: Tiviport


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
Abdullah / 23 Nis 2024 / Sal 23:24
Tarım Arazilerine Sanayi olur mu? Yazık günah.