Sanayinin Asfalt Problemi Çözülüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sanayinin Asfalt Problemi Çözülüyor
14 Tem, 2016 / Per 18:29
/ 789 Kez Okundu
| |

İnegöl basınıyla buluşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Küçük Sanayi Sitesi’ndeki toz ve çamurdan geçilemeyen yollar soruldu. Aktaş, BUSKİ’nin altyapı çalışmasını tamamlamasının ardından bahar ayında sıkıntının ortadan kalkacağını söyledi.

İnci Pastanelerinde basınla buluşan Başkan Aktaş’a basın mensupları gündeme ilişkin sorular yöneltti.

2014 EYLÜL’DE BAŞLAYACAKTI

Küçük Sanayi Sitesi yollarındaki toz, çamur konusundaki sıkıntıların aşılması konusunda çalışmaların sorulması üzerine Aktaş; “Ben de bu konuda şikayetler alıyorum. Köy yolları ile ilgili sıkıntılarımız var. Küçük Sanayi Sitesinde sıkıntımız var. Özellikle Küçük Sanayi Sitesinde 60-70 kişinin çalıştığı büyük kuruluşlar var. 2014 Eylül ayında başlayacaktık ama henüz yeni başladık. Ben bastırıyorum. Ben asfalt dökeceğim de tekrar kazacağız. BUSKİ altyapı anlamında plana aldı. Kırcalı’nın olduğu alanın yanı sıra dere ötesinde de başladı. Ne kadar sürecek? Bu yılsonuna kadar çalışmalar devam edecek. 21 milyon TL’lik bir ihale. Testler yapıldıktan sonra, çökme süresi beklendikten sonra ardından da asfalt yapılacak. 8-10 ay daha sanayici bu sıkıntıyı çekecek. Önümüzdeki bahara bu sıkıntı kalmayacak” dedi.

ETAP ETAP YAPILACAK

Büyükşehir’in İnegöl’de ana artellerde altyapı çalışması yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Aktaş, “Aynı anda altyapı çalışmalarına girilmesi mümkün değil. Etap etap yapılacak. Su hatlarının değiştirileceği noktalar var. Kanalizasyon ile alakalı ilave yapılacak yerler var. Bunların hepsi etap etap yapılacak. Şu anda Süleymaniye mahallesinden başlayan çalışma hem yağmur suyu hem de kanalizasyonla alakalı. Keles’e bir kere de girip çıkacak. Keles küçük bir yer. İnegöl’de bir anda yapılması mümkün değil” cevabını verdi.

 

EKSİKLERİMİZ VAR

İnegöl’ün il olması yada özel statülü ilçe olması konusundaki gündemin sorulması üzerine de Başkan Aktaş, şunları söyledi: “Adımız, statümüz ilçe. Hep söylüyorum. Bilecik’in 750 polisi, İnegöl’ün 360 polisi. 60 bin nüfusa, 250 bin nüfus. Valimize ilk söylediğim konulardan biri o oldu. Bu elbise bu bedene küçük geliyor. Son yıllarda öğretmenlerle alakalı pozitif ayrımcılık yapılmasına rağmen hala eksiklikler var. Keles’te okula ihtiyaç yok ama İnegöl’de hala okul açığımız var. İş adamlarımız, devletimiz, milletvekillerimiz, belediyelerimizin destek ve katkıları ile yapılmış onlarca okula rağmen. Büyüyen bir şehir... Bunun adı süper ilçe mi olur özel statülü ilçe mi olur bu konuda gündeme gelebilir”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.