Sarı Otobüsler Seferlere Başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Ara 2015 / Pzt 10:54
/ 3.504 Kez Okundu
| |

İnegöl-Bursa arası yolcu taşımacılığı yapacak olan sarı otobüsler bugün sabahın ilk ışıklarıyla seferlere başladı. ilk sefer 07.20’de yapıldı. Günde 4 sefer yapacak olan sarı otobüslerde öğrenciler 4,5 TL, tam bilet yolcuları ise 6,5 TL ödeyecek.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy geçtiğimiz günlerde yeni alınan sarı otobüslerin önünde basın açıklaması yaparak, seferlerin 28 Aralık Pazartesi günü başlayacağı duyurmuştu.

İnegöllülerin merakla beklediği sarı otobüs seferleri bugün itibariyle başladı. Sarı otobüslerin ilk seferleri bu sabah 07.20’de yapıldı. Aynı saatte İnegöl’den Bursa’ya ve Bursa’dan İnegöl’e otobüsler hareket etti. İlk gün vatandaşların sarı otobüslere beklenen ilgiyi göstermedikleri görülürken, araçlar 15-20 kişiyle hareket etti.

SABAH 2 SEFER, AKŞAM 2 SEFER

Sarı otobüsler seferlere bugün itibariyle başladı. İlk sefer sabah 07.20’de başlarken, ikinci sefer 09.00’da yapıldı. Aynı saatlerde Bursa’dan İnegöl’e sarı otobüsler geldi. Akşamları ise 17.40 ve 19.20 olmak üzere 2 sefer olacak.

1,5 TL İNDİRİMLE YOLCULUK

Belirlenen saatlerde İnegöl-Bursa arasında sefer yapacak olan sarı otobüsleri kullanmak isteyen vatandaşlar, otogar içerisinde satışına başlanılan BUKART alarak otobüslere bindi.

Sarı otobüsleri kullanan vatandaşlar tam bilete 6,5 TL, öğrenci biletine ise 4,5 TL ödedi. Uygulamadan memnun olan vatandaşlar, sefer sayılarının arttırılmasını talep etti.

GEÇ BİLE KALINDI

Sarı otobüsle Bursa’ya yolculuk eden vatandaşlardan Galip Bayram; “Geç kalınmış bir uygulama. Daha önce yapılabilirdi. Çünkü Bursa’nın birçok ilçesinde var. Ama bugüne nasipmiş. İnşallah daha sık seferler olur. Vatandaş için daha çok iyi olur. Kızım Bursa’da okuyor. Onun için de iyi oldu. Şimdi daha ucuz gidecek ve metre parası cebinde kalacak. Her saat başı olursa vatandaş için iyi olur. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SEFERLERİN ARTMASINI İSTİYORUZ

Bir diğer yolcu Yılmaz Kuzu ise; “Çok güzel bir şey. Vatandaşın ısrarla beklediği bir şey. Bunun sadece 4 seferle sınırlı kalmasını istemiyoruz. Saat başı mümkünse yarım saatte bir yapılmalı. Bursa’nın bütün ilçelerinde bu geçerli. Yolcu potansiyeli diğer ilçelerden daha yüksek.  Olması gereken bir şeydi. Bursa herkesin günü birlik gidip geldiği yer. Seferlerin daha sık olmasını istiyoruz” dedi.

Mustafa Çalık ise, “İnegöl’e hayırlı olsun ama seferlerin artmasını istiyoruz” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.