Sarı Otobüste Mutlu Son
24 Kas 2015 / Sal 18:31
/ 6.127 Kez Okundu
| |

İnegöllülerin heyecanla beklediği sarı otobüslerde mutlu sona ulaşıldı. 20 gün içinde seferler başlıyor. Ücret ise şu anki tarifeye göre indirimli olacak.

İnegöl’ün Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne merkez ilçe olarak bağlanmasının ardından İnegöl halkının en çok istediği taleplerinden biriydi sarı otobüslerin İnegöl’e gelmesi. Aylarca konuşuldu, tartışıldı ve sonunda mutlu sona ulaşıldı.

AKTAŞ SÜRECİ BİZZAT YÖNETTİ

Burulaş ve İnegöl-Bursa arası taşımacılık yapan kooperatifler ile İnegöl Belediyesi’nin günlerce süren istişareleri sonucunda, sarı otobüslerin İnegöl seferleri için somut adım bugün atıldı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bizzat katıldığı ve İnegöl-Bursa arası taşımacılık yapan kooperatif yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantı bugün Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantı sonunda olumlu sonuçlar çıktı.

80 YOLCU KAPASİTELİ

Sarı otobüslerin ilk etapta sabah ve akşam yoğun saatlerde İnegöl-Bursa arası sefer yapması kararı alındı. Alınan bilgiye göre 55 oturma kapasiteli, toplamda ise 80 yolcu kapasiteli 1 otobüs, sabah ve akşam olmak üzere yoğun saatlerde sefer yapacak.

AKTAŞ: ÇOK YAKINDA

Öte yandan, sarı otobüs müjdesini Belediye Başkanı Alinur Aktaş da sosyal medya hesabından duyurdu. Aktaş, paylaşımında; “İnegöl-Bursa koop.leri ile Burulaş son toplantıyı yaptık.Sabah ve akşam olmak üzere indirimli Otobüsler çok yakında” ifadelerine yer verdi.

BU İŞİN MÜSEBBİBİ AKTAŞ’TIR

Burulaş ile yapılan toplantıda hazır bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, sarı otobüslerin sabah ve akşam yoğun saatlerde çalışacağını söyledi. Korkmaz, sefer saatlerinin tam olarak belli olmadığını, bu saatlerin vatandaşın talebine göre en yoğun saatler olarak belirleneceğini söyledi. Korkmaz, “Bu konuda özellikle İnegöl Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyoruz. Bu işin müsebbibi Başkanımızdır. Sonuna kadar arkamızda durdur. Ben Şoförler Odası Başkanı olarak Alinur Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yapılan toplantıda Başkanımız İnegöl’ü gayet güzel savundu. İnegöl’ün yapısını ve arabacılık sisteminin çok iyi işlediğini söyledi” dedi.

SABAH AKŞAM 2 SEFER

Korkmaz, satı otobüslerle ilgili gelişmeleri şu sözlerle anlattı: “ Sarı otobüsler sabah ve akşam saatlerinde sefer yapacak. 55 oturur vaziyette olmak üzere 80 yolcu kapasiteli olacak.”

15-20 GÜN İÇİNDE BAŞLAR

“Biz otobüsleri 1 hafta 10 gün içinde alırız. Seferlerin başlaması da 15-20 günü bulur.”

FİYATLAR İNDİRİMLİ OLACAK

“Fiyatlar henüz tam belli değil, ancak vatandaşı tatmin edecek düzeyde olacak.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.