Şehitlerimizin Kemiklerini Sızlatan Beş Çayının Sırrı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehitlerimizin Kemiklerini Sızlatan Beş Çayının Sırrı
26 Ara 2015 / Cmt 21:56
/ 2.654 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında ‘Bir destandır Çanakkale’ isimli tiyatro gösterisi sergilendi. Tiyatro gösterisinde vurgulanan beş çayı hikâyesi dikkatlerden kaçmadı.


İnegöl Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında, Gençlik merkezinin organize ettiği  ‘Bir destandır Çanakkale’ isimli tiyatro gösterisi mobilya müzesi salonunda gerçekleşti.

Programa İnegöl Belediye başkan yardımcıları Alper Taban,  Turgay Yel, Kültür Sanat müdürü Ensar Macit ve İnegöllü tiyatro severler katıldı.

Bir destandır Çanakkale isimli tiyatro oyununun yazarı ve 22. Dönem Ak Parti milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Çanakkale Savaşı’nın varlık içinde yokluğun savaşı olduğunu söyledi. Çanakkale’yi yeniden küllerinden doğan bir milletin ölüm kalım destanı olduğunu anımsatan Anbarcıoğlu, Çanakkale’nin çelik canavarlarla süngünün zaferi kazandığını anlattı. Anbarcıoğlu, “18 Mart 1915 saat 10.30’da 417 dev gemiyle hücuma kalkan İngiliz, Fransız ve İtalyan güçlerine karşı Mehmetçiğin zafer kazandığı destanın adıdır Çanakkale. Bu günkü huzurlu ortamımızı kanlarını ve canlarını göz kırpmadan bizler için feda eden 253 bin şehidimize borçluyuz. Manevi huzurlarında saygı ve hürmetle eğiliyoruz” dedi.

ÇAYI SAAT 5’TE İÇMEYİN

Anbaroğlu “Çanakkale savaşında İngiliz komutanlar, beş çayını bugün İstanbul’da içeceğiz diyerek Çanakkale savaşını kazandıklarını ifade ediyorlardı. Kendinden bu kadar emin olan bu komutanlar Çanakkale’de denize döküldüler. Bu yüzden sizden istirham ediyorum lütfen beş çayına kanmayı çayı beşi bir geçe için ama bu beş çayı kültürüne uymayın. Beş çayı kültürü İngilizlerin kültürüdür, eğer bu kültüre uyarsak Şehitlerimizin kemiklerini sızlatırız ” dedi.


Konuşmaların ardından Faruk Anbarcıoğlu’nun kaleme aldığı Erdinç Ertüzün’ün yönettiği ‘Bir Destandır Çanakkale’ isimli tiyatro gösterisine geçildi. İzleyenlerin duygusal anlar yaşatan tiyatro gösterisi, İnegöllü sanatseverler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.