Sessiz Yürüyüş Pazar Günü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sessiz Yürüyüş Pazar Günü
 :
/ 1.439 Kez Okundu
| |

Ahıskalıların, Stalin tarafından yurtlarından sürgün edilmelerinin 69. yıl dönümünde, 17 Kasım 2013 Pazar günü gerçekleştirilecek olan “Sessiz Yürüyüş” öncesi İnegöl Ahıskalılar Derneği, İnegöl Posof Kültür Derneğini ziyaret ederek destek istedi.

Ziyarette konuşan İnegöl Posof Kültür Derneği Başkanı Hakan Ergül, “Geçen sene yaptığımız yürüyüşte olduğu gibi bu sene de en başta kol kola yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

15 Kasım 1944 tarihinde yaşanan zorunlu göç ile vatanlarından çıkartılan Ahıskalılar sürgünün 69. yılını sessiz bir yürüyüş ile anacaklar. 17 Kasım 2013 Pazar günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek olan yürüyüşe destek için İnegöl Ahıskalılar Kültür Derneği yönetimi, İnegöl Posof Kültür Derneği’ni ziyaret etti.

İNEGÖL’DE İKİ DERNEK TEK MİLLETİZ

Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan İnegöl Ahıskalılar Derneği Başkanı Mehmet Taş, 1944 sürgünün Ahıska Türkleri’nin yaşadığı ilk savruluş olmadığını ifade ederek, “17 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Ahıska Türklerinin 69. sürgün yıldönümünde yaşanan zulmü ve sürgünü anlatacağımız ‘Sessiz Yürüyüş’ümüze kardeş derneğimizden destek istemek için, böyle bir ziyareti uygun gördük. Kendilerine verecekleri destekten ötürü şimdiden teşekkür ederiz. Biz İnegöl’de iki dernek tek milletiz” dedi.

EN BAŞTA, KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ

Posof Kültür Derneği Başkanı Hakan Ergül ise, “69 yıl önce vatanlarından trenlere doldurularak sürgün edilen, yollarda hayatını kaybeden Ahıskalı hemşerilerimizi rahmetle anıyoruz. Rusya’ya karşı uzun yıllar Anadolu’ya siper olan, Ahıskalı hemşerilerimizin bugün yasadığı sorunlar, bizler için üzücüdür. Türkiye büyük bir devlettir. Büyük olmanın gereği, dünyada Türk vatandaşlarının mağduriyetini gidermek için caba harcamalıdır. Nasıl Balkanlardan, Kafkaslardan, gelen vatandaşlarımıza kucak açtığı gibi, Suriye’den gelen komsularımıza kucak açtığı gibi, Türkiye’de yaşayan yaklaşık 50 bin civarındaki  Ahıskalı vatandaşlarımıza da kucak açacağına inanıyoruz. Sürgüne ve bu konuya dikkat çekmek için, İnegöl Ahıskalılar Kültür Derneğinin 17 Kasım Pazar günü yapacağı ‘Sessiz Yürüyüş’e, İnegöl Posof Kültür Derneği olarak katılacağız. Geçen sene yaptığımız yürüyüşte olduğu gibi bu sene de, en başta, kol kola yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.