Srebrenitsa Katliamı Unutulmadı: ‘8372 Masum İnsan’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Srebrenitsa Katliamı Unutulmadı: ‘8372 Masum İnsan’
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Tem, 2019 / Cum 12:19
/ 1.577 Kez Okundu
| |

Srebrenitsa’da 1995 yılında yaşanan soykırımın üzerinden tam 24 yıl geçti. Ama yüreklerdeki acı bir nebze olsun dinmedi. Soykırımın 24’üncü yılında, katledilen 8372 masum insan için İnegöl’de de anma töreni düzenlendi. Katliamı anlatan fotoğraf sergisinin yer aldığı anma töreninde, vatandaşlara karanfil dağıtıldı.

Bosnalı Müslümanların önemli günlerinden Srebrenitsa katliamı 24. yıl dönümü kapsamında 11 Temmuz Perşembe günü İnegöl’de de anma törenleri düzenlendi. Anma töreninde yaşanan duygu seli, 8 bin 372 Boşnak sivilin Sırp askerleri tarafından katledildiği Srebrenitsa soykırımı acısının hala dinmediğini gözler önüne serdi. Avrupa’da yapılan en büyük insan katliamı ve etnik soykırım olarak unutulmayan bu acı katliamda, 7’den 70’e binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

11 Temmuz Srebrenica anma günü vesilesiyle Alija Düşünce Derneği tarafından İnegöl Belediyesi destekleriyle Sani Konukoğlu Camisi önünde oluşturulan alanda Srebrenitsa şehitleri anıldı. Anma töreninde Srebrenitsa soykırımını anlatan resim sergisi yapıldı. Vatandaşlara da şehitlerin anısına karanfil dağıtıldı. Sabah 10.00’da kurulan anma çadırı, gün boyu açık kaldı. Burada vatandaşlara Srebrenitsa katliamını anlatan fotoğraflarla acı kıyım anlatıldı. Unutma Unutturma sloganıyla yapılan anma programları, akşam da yoğun katılımla gerçekleştirildi. 19.00’da Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere ilçe protokolünün de katılım sağladığı anma töreninde, şehit edilen 8372 Müslüman için karanfil dağıtıldı, dualar edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.