Starwood Bu Kez Üreticiler İçin Kolları Sıvadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Starwood Bu Kez Üreticiler İçin Kolları Sıvadı
 :
/ 2.389 Kez Okundu
| |

Starwood firması tarafından Organize Sanayi Bölgesi Kamyon Garajı arka kısmında Mayıs ayında yapımına başlanan Mobilya Kent’in temeli dün atıldı. 30 işyerinin yer aldığı ve sadece üretim amaçlı kullanılacak olan Mobilya Kent’in, esnafın kira öder gibi işyeri sahibi olması amacıya hayata geçirildiği açıklandı.

Starwood firması, İnegöl Organize Sanayi Bölgesinden yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Kamyon Garajı arkasında bulunan bölgede 76 bin 169 metrekare inşaat alanında yapılması planlanan Mobilya Kent için düğmeye basıldı. 25 Mayıs tarihinde hafriyat çalışmaları başlayan Mobilya Kent inşaatının, 2015 Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

Mobilya Kent projesinin temeli dün atıldı. Projenin de tanıtımının yapıldığı programa, işadamları katıldı. Temel atma töreni öncesi kurban kesilip dualar edildi.

BACASIZ FABRİKA

Temel atma töreni sonrası Mobilya Kent İdari İşler Sorumlusu Yakup Ünal bir açıklama yaptı. “Hedefimiz İnegöl’e çok iyi bir tesis kazandırmak” diyen Ünal, “Yapılış amacı da İnegöl mobilyacılarına, üreticilerine düzenli bir yer yapmak istiyoruz. Ayrıca sunduğumuz imkanlarla esnafın kira öder gibi dükkan sahibi olmasını istiyoruz. Mobilya Kent’te dumansız, bacasız fabrika uygulaması olacak. Sadece mobilya değil, farklı sektörlerden de imalathanelere yer verilebilecek” dedi.

KÜÇÜK İŞLETMELERDEN OLUŞAN BÜYÜK BİR FABRİKA

Projeni mimarı Serdal Ertürk ise “Burada şehir içindeki bazı işletmeleri, ayrı ayrı bölgelerde çalışan insanları bir araya getirerekten bir alt imalathanelerle birlikte büyük bir kampüsün içerisinde çalışmalarını istiyoruz. Burası Mobilya Kent, ama burası teşhir değil, üretim yeri. Üretim tesis gibi olacak. Küçük işletmelerden oluşan büyük bir fabrika hedefleniyor burada. İşletmeler bir araya geldiğinde büyük bir fabrika gibi çalışmalarını hedefliyoruz burada” dedi.

Projede 30 işyeri olduğunu da vurgulayan Ertürk, “Bu rakamın artması mümkün değil. Ama ilerleyen dönemlerde farklı projelerle devamı söz konusu. Bu bölgeye yakın yerlerde yapılabilir. Şuanda işyerlerimizin satışlarına da başlandı ve birkaç satış yapıldı. Kampanyalı satışlarımız sürüyor. Önemli olan esnafın kira öder gibi buraya yerleşip hayatını kendi mülkünde idame ettirmesi” diye konuştu.

Serdal Ertürk, projenin inşaat alanının 76 bin 169 metrekare olduğunu ifade ederken, açık ve kapalı toplam faydalanılacak alanın ise 88 bin metrekare olduğunu belirtti. 30 işyerinin bulunduğu Mobilya Kent’in 6 Nisan 2014 tarihinde açılması planlanıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.