Tacikistanlı Noza Kobilova dolandırıcı iddialarına sert cevap verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
29 May 2024 / Çar 13:08
3 dk okuma / 9.826 Kez Okundu
| |

İnegöl’de İpek Home Concept firma sahibi Mehmet Ali İpek tarafından dolandırıcı olduğu öne sürülen Noza Kobilova iddiaları yalanlayarak, kendisinin mağdur edildiğini ifade ederek hukuki süreci başlatacağını belirtti.

 

İnegöl’de İpek Home Concept firma sahibi Mehmet Ali İpek Tacikistan’da Noza Kobilova’a  41 bin dolar tutarında mobilya gönderdiğini 9 ay boyunca parasını alamadığını ve dolandırıldığını iddia etmişti.

İddialara cevap veren Noza Kobilova ise bugün İnegöl’e gelerek iddialara cevap verdi. Kendisinin bir ticaret yaptığını İpek Home Concept’ten aldığı ürünlerin ayıplı ürün olduğunu bu ürünleri iade ettiğini kalan ürünlerin parasını ödediğini öne sürdü.

Kobilova hakkında asılsız iftiralar olduğunu öne sürerek “20 yıldır Türkiye’de firmalarla çalışıyorum. Benim hakkımda asılsız haberler çıktı. Borçlu olduğum firmalar varsa gelip burada konuşabilirler. Bende buradayım benim kimseye borcum yok. Ben 20 yıl boyunca fabrikalardan mobilya alıyordum. İlk defa bir ofisten mobilya alışverişi yaptım. Benim 20 yıllık emeğimi bu şahıs hakkımda asılsız haberler yaparak yok etmeye çalıştı.”

AYIPLI ÜRÜNLERİ İADE ETTİM

“20 yıllık ticari hayatımda ilk defa böyle ufak bir yerden ticaret yaptım. Yapılan ticaretin meblağsı çok düşük. Haberlerde ev aldı araba aldı iddiaları vardı bu ticaretle ne ev nede araba alındı. Aldığım ürünlerin birçoğu ayıplı üründü. Bu ürünler elime geçtiğinde kendisine video fotoğraf atarak problemleri söyledim. Bu ayıplı ürünlerin çoğunu iade ettim.”

MUTABAKATA VARMIŞTIK

“Kendisi Tacikistan’a geldi ürünleri gördü kendisi ile orada mutabakata varmıştık. Bunun kanıtları ve delilleri var.”

Dolandırıldığını iddia eden Mehmet Ali İpek

TİCARETİME LEKE SÜRMEYE ÇALIŞTI

“Ben Türkiye’de 20 yıldır ticaret yapıyorum beni firmalar sürekli davet eder fuarlara. Bir ticaret ofisi ile ilk defa ticaret yaptım. Yaptıkları açıklama ile benim kadınlık gururumla oynandı ticaretimi lekelemeye çalıştılar. Ailem çok kötü durumda benim çocuklarım kötü durumda.”

HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIM

“Bu olayın aydınlatılmasını bekliyorum. Gerek Türkiye ve Tacikistan hukukuna güveniyorum gerekli işlemleri başlatacağım.”

TEHDİT İDDİALARINA YANIT

Tacikistan’da benim yanıma geldi, 3 gün boyunca hesap kitap yapıldı. Farklı farklı proformalar çıkardılar. Bunları konuştuk ayıplı malları gösterdim. Ayıplı malları tedarik etmesini etmediği takdirde iade edeceğimi söyledim. Olaya şahit olan kendisinin tercümanı Şevket Bey var. Kendisine de sorabilirsiniz bir tehdit ya da hakaret söz konusu değil. Tehdit edilen kişi neden 3 gün boyunca durdu yanımda. Benim kendisine para verdim bunların hepsinin evrakı var.”

BORCUM VARSA NEDEN YANIMA GELMEDİ

“Benim gerçekten alacak vereceğim olsaydı onun ofisinin yanındaki otelde konaklar mıydım? Benim borcum olsaydı neden ben buradayken yanıma gelmedi.”

GURURUMLA OYNADI

“Dönem dönem bir takım problemler olur ödenecek varsa para ödenir bunu genel olarak söylüyorum. Para olacak şeyler halledilir ama benim gururum ile oynanmasını nasıl düzelteceğiz.”

HABERLERİ GÖRÜNCE GERİ DÖNDÜM

“Ben Tacikistan’a gitmek için yola çıkmıştım. Haberleri görünce İstanbul yolundaydım. İstanbul’a inince direk tekrar İnegöl’e geri döndüm. Ben Taicikistan’da olsaydım yine geri döner bu işi burada çözerdim.20 yıllık kariyerimi bir iftira ile bitiremem. Ben buradayım firmalar ile bir sürü alışveriş yapıyorum.”

Avukat Kamil Ali ise “Müvekkilim hakkında mesnetsiz iftiralar taşıyan haberler yapılmıştır. Müvekkilim kendini ifade etti. Söz konusu haberler sonucunda ticari hayatı ve şahsi hayatı zedelenmiştir. Hukuka aykırı şekilde kişisel verileri paylaşılmıştır. Yapılan haberler cinsiyetçi bir şekilde olmuştur. İlgililer hakkında yasal süreç başlatılacaktır. Haberi yapan kurum ve kuruluşlardan tekzip bekliyoruz. “

Avukat Kamil Ali

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.