Tarım Lisesi Listede Yok
 :
/ 1.400 Kez Okundu
| |

Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde açılacak bölümler netleşmeye başladı. Bu bölümler içerisinde tarım lisesi olmadığı bildirildi.

 Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından eşi Sevim Yıldız adına yaptırılan 50 milyon liralık mesleki eğitim kampüsünde eğitim öğretimin bu yıl başlaması bekleniyor. İçerisinde sadece meslek liselerinin yer alacağı kampüste hangi liselere yer verileceği merakla beklenirken, Kaymakam Aziz İnci bölümlerin büyük ölçüde belirlendiğini söyledi. Ancak bu liselerin içerisinde İnegöl’de en çok istenen Tarım Lisesi bulunmuyor.

“TARIM LİSESİ YOK”

Kaymakam Aziz İnci, Kampüs çalışmaları hakkında yaptığı açıklamasında bölümlerin büyük ölçüde belirlendiğini söyledi. İnegöl Ziraat Odası’nın ve siyasilerin de üzerinde durduğu bölümlerden olan tarım lisesinin olup olmadığı sorusuna ise Aziz İnci, “Kampüsümüzün yeni eğitim öğretimle birlikte hizmete girmesi için çalışmalar sürüyor. Bölümler de büyük ölçüde belirlendi. Ancak kampüsümüzde tarım lisesi yok. Daha çok mesleki eğitimi içeren alanlarda okullar var” dedi.

HÜKÜMET KONAĞI KULLANILABİLİR

Basın mensuplarının ‘Dayanıksız’ raporu verildiği iddia edilen Hükümet Konağı hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Aziz İnci, “Hükümet konağında sağlamlaştırma yapılmadı. Sadece iç dizaynda bir düzenleme gerçekleştirildi. Mevcut hükümet konağımızın da bulunduğu kamu binalarımız, ihtiyaç duyulduğu takdirde kentsel dönüşüm ile birlikte yenilenecek. Şuanda mevcut binamızın iç dizaynında düzenlemeler yapıldı. Hükümet konağının bugünkü şartlara uygun olmadığı söyleniyor. Ancak kullanılabilir” dedi.

ACİLİYETİ YOK

Bina yapıldığında kullanılan demirin, malzemelerin ve tekniklerin bugünkü kadar ileri teknolojide olmadığını da belirten Aziz İnci, “Çok farklılık var. Binamızla ilgili incelemede de çok dayanıklı olmadığı, ancak çok aciliyeti de olmadığı şeklinde rapor verildi” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.