Tatlı yiyip tatlı konuşma devri bitti!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tatlı yiyip tatlı konuşma devri bitti!
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Oca 2024 / Sal 19:23
/ 3.577 Kez Okundu
| |

Ülkemizde tatlı denince akla ilk gelen lezzet olan baklavanın fiyatları vatandaşın cebini yakıyor.

Bursa'da tatlı denince akla gelen ilk lezzet olan baklavanın fiyat artışı adeta cep yakıyor. Esnafların en çok satış yaptıklarını söylediği fıstıklı baklavanın kilosu 400-650 lira arası satışa sunuluyor. Cevizli baklava ise kilosu 250-400 lira arasında değişiklik gösteriyor.
ESNAFLAR DA ZOR DURUMDA

Baklava yapan esnaflar da baklavanın fiyat artışından epey şikayetçi olduklarını söylüyorlar. Esnaflar, bu durumun kendilerini de etkilediğini belirtti. Kira artışları ve baklava işçiliği için baklava fiyatlarında artışa gitmek zorunda olduklarını belirttiler. Baklava satan bir esnaf, ''İnsanlar güzel ve kaliteli bir baklava yemek istediklerinde en az 500 lirayı bulabiliyorlar. Bazen fiyatını söylemekten çekiniyorum. Gelen müşterilerimin çocuklarını düşünüyorum ve yüksek fiyatlar söylemek beni üzüyor. Daha sonra tadı olmayan ve bayat baklavalar tüketmek zorunda kalıyorlar'' diye konuştu.

BOŞ BAKLAVA BİR SOSYAL MEDYA VİRALİ

Yüksek baklava fiyatlarından sonra sosyal medyada popüler olan boş baklavanın da talep görmediği belirtildi. Baklava satan esnaflar, son dönemde popülerleşen boş baklavanın da tamamen reklam ve viral amaçlı ortaya çıktığını, müşterilerden böyle bir talebin gelmediğini söylediler.

Diğer tatlıların kilogram fiyatları şu şekilde:

Şöbiyet: 472-800 TL

Tulumba: 150-250 TL

Burma Kadayıf: 125-200 TL

Saray Sarması: 350-520 TL

Kaynak: Bursadabugun.com


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.