Temel kazısına arkeologlar eşliğinde devam edilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Temel kazısına arkeologlar eşliğinde devam edilecek
#İnegöl | Haber Merkezi
14 Eyl 2019 / Cmt 20:29
/ 1.575 Kez Okundu
| |

Yeniceköy Mahallesi’nde okul inşaatı temel kazısı sırasında Roma dönemi ait mezar taşı bulunması sonrası çalışmalar durdurulmuştu. Temel kazı çalışmaları Pazartesi günü Arkeologlar eşliğinde başlayacak.

İnegöl’e bağlı Yeniceköy Mahallesi’nde hayırseverler tarafından yapılacak olan okulun temeli kazısında Roma dönemi ait mezar taşı bulunmuş ve temel kazısı ile alakalı çalışmalar durdurulmuştu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yeniceköy Mahalle Muhtarı Şükrü Kutluca kazı çalışmalarının Pazartesi günü arkeologlar eşliğinde devam edeceğini ifade ederek “Yaklaşık 2 yıldır bir öğretmen abimiz ve köyün ileri gelenleri ile birlikte bir dernek oluşturduk.  Yenice Doğal Hayatı Güzelleştirme ve Eğitime Katkı Derneği adı altında bir dernek kurduk. Çalışmalarımıza arsa temini ile başladık. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışma sonrası bugünkü kazı yaptığımız alanı Milli Eğitim Müdürlüğü’nden tahsisini gerçekleştirdik.  Geçen hafta itibari ile kazıya başladık. İkini gün kazı yaparken orada kepçe çalışması sırasında Roma dönemine ait bir stil çıktı. Zaten iş paydos zamanına denk gelmişti. Bunu yetkili kurumlara bildirdik onlarda geldiler incelediler.  Buranın kontrollü kazı yapılması çalışmaları 4-5 gün durdurdular.  Önümüzdeki pazartesi günü Bursa Müze Müdürlüğü’nden arkeologlar eşliğinde temel kazılarımız devam edecek.” Dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.