Tepki çeken reklamları, belediye bütçesinden ödetmiş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tepki çeken reklamları, belediye bütçesinden ödetmiş
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Kas 2021 / Pzt 13:55
/ 5.081 Kez Okundu
| |

İnegöl dahil, Bursa’nın ilçelerinde reklam çalışması yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde, seçim kampanyası için belediye kasasından yaklaşık 2 milyon lira harcadığı açığa çıktı. Dündar’ın kanuna aykırı olarak seçim reklamları, gazete ilanları ve seçim müziği için belediye kasasından para harcadığı belirtildi.

Osmangazi Belediyesi’nin 2019 yılındaki skandal harcamalarına yer verilen Sayıştay 2’nci Dairesi’nin 16 Şubat 2021 tarihli kararına ulaşıldı. Sayıştay kararına göre, Dündar’ın “Seçim reklamı ve tanıtım giderleri belediye bütçesinden” karşılandı.
Sayıştay kararında, belediye bütçesinden 1 milyon 971 bin TL’nin son yerel seçimlerde Mustafa Dündar’ın şahsi seçim reklamında kullanıldığı belirtilerek bu paranın Mustafa Dündar ile yedi belediye yöneticisi ve personelinden tahsil edilmesine oy çokluğuyla karar verildiği ifade edildi.

TEMYİZ KURULU’NA BAŞVURDULAR
Osmangazi Belediye Başkanı Dündar’ın dışında 1 milyon 971 bin TL’lik zararın tahsil edilmesine karar verilen yedi belediye yöneticisi ile personeli 2 Ağustos tarihinde de Sayıştay Temyiz Kurulu’na başvurdu. Yapılan başvuruda, harcamanın mevzuata aykırı olmadığı, söz konusu paranın belediyenin rutin tanıtım faaliyetleri için harcandığı ve herhangi bir siyasi parti adına yapılmadığı savunulsa da Sayıştay Savcısı, “Temyiz talebinin reddedilmesi gerektiğini” belirtti.

İNEGÖL’DE DE YAYINLAMIŞTI
En son geçtiğimiz Eylül ayında Osmangazi Belediyesi İnegöl sınırları içerisinde bulunan reklam billboardlarına reklam vermişti. Bu reklam çalışması İnegöl’deki siyasi partilerden israf olarak tepki görmüştü.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.