Toprak Mahsulleri Ofisi İnegöl’e Geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Toprak Mahsulleri Ofisi İnegöl’e Geliyor
14 Tem, 2016 / Per 18:49
/ 1.957 Kez Okundu
| |

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, önceki günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi’ne yönelik yaptığı açıklamaların yanlış yönlendirmeler sonucu gerçekleştiğini belirterek önümüzdeki sene Toprak Mahsulleri Ofisi’nin İnegöl’de açılacağı müjdesini verdi.

Önceki gün Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi’ne yönelik yapılan açıklamaların ardından İnegöl’e gelen Toprak Mahsulleri Ofisi Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Çelik ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından Sezai Çelik, TMO’ya karşı çiftçiler tarafından yanlış yönlendirildiğini belirtti.

 

YANLIŞ YÖNLENDİRİLMİŞİZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Önceki gün Şehitler Köyü’nde buğday hasat günü için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz ile ziyarette bulunmuştuk. Oradaki basın açıklamamızda çiftçilerden bize gelen şikâyetler üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi aleyhinde bir konuşmamız olmuştu. Bunun üzerine bugün sabah erken vakitte Bandırma Şube Müdürümüz bizzat buraya geldiler. Üst makamlardan yetkililer de bizleri aradılar. Beraber Yenişehir’e gittik. Toprak Mahsulleri alım noktasını ziyaret ederek işlemleri inceledik. Tavan fiyatın 920 olduğunu, ortalama 850 civarında alındığını, en kötü yemlik buğdayın da 765 liradan alındığını bizzat orada gördük. Oradan geldik, özel sektör kuyruğunda olan çiftçilerimizle, sahadaki çiftçilerimizle yapmış olduğumuz görüşmelerde ofisin mutlak suretle İnegöl’de olması gerektiğini, Yenişehir’in uzak olduğunu dile getirdiler. 3-5 ton buğdayı alıp römorkuna koyup götürüyorlar ama esasında 30 tonu, 50 tonu olan da var. Biz de bu doğrultuda müdürümüzle istişarelerde bulunduk. Müdürümüz çok çalışkan bir arkadaşımız sabah erken saatten akşamüstüne kadar çalışmalarımızı sürdürdük. Bizlerin de yanlış anladığı noktalar olmuş, yanlış yönlendirilmişiz. Bu konuda bizlere yardımları olacak” dedi.

 

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ İNEGÖL’E GELİYOR

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin İnegöl’e geleceği sözünü aldıklarını belirten Çelik, “Bundan sonra İnegöl’de alım yapacağız. Bunun yanında çiftçiler kendileriyle birebir konuşma şansı olacak. Buradan Yenişehir’e gidip soramıyorlar, kulaktan dolma şeylerle geçiştiriliyor. Yanlış bilgilendirmeler yapılıyor. Bir anlamda bunu düzeltme babında toplandık. Müdürümüz de bizimle beraber. Hasadımız devam ediyor. Vatandaşlarımız randevu alırlarsa hiç beklemeden gidip orada buğdaylarını yıkabilirler. Şuan sabahtan akşama kadar kuyrukta duruyorlar. Oysaki randevulu sistemde saate uygun gidilirse hiç beklemeden işlemlerini yapabilirler. Seneye bu işin en güzel şekilde temelini bugün burada atmış olduk. Bizlerin de yanlışları olabiliyor. Önemli olan eksiklikleri düzeltmektir. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürdük. Müdürümüze ve yardımcımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan açıklamaların ardından verilen bilgilerde TMO’da ekmeklik buğdayın ortalama 85 kuruştan alındığı, İnegöl ve Yenişehir’den şimdiye kadar toplam 600 ton buğday alımı yapıldığı ifade edildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.