Torun; Gıda krizi kapıda
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Mar 2022 / Paz 21:08
/ 4.497 Kez Okundu
| |

Gıda krizinin kapıda olduğunu belirten Torun, “İthal lobisi kazansın diye çiftçiyi ezdiler. Gelinen noktada bunun sonucudur. Ülke tarımda bağımlı hale geldi” dedi.


Torun’un açıklaması şu şekilde; 

ÜLKE TARIMDA BAĞIMLI HALE GELDİ
“Ayçiçek yağı için insanlar marketlere hücum etmiş durumda. Marketler ayçiçek yağına kısıtlama koymuş tüm yağlar bir tane ile sınırlıdır diye.  Gıda krizi kapıda ve halkta inanılmaz bir panik var. Sokakta kiminle karşılaşsam elinde yağ şişesi var neredeyse. Bunun baş müsebbibi iktidar çünkü tarımı küresel şirketlerin tekeline vermek için her şeyi yaptı, arazileri ranta, betona açtı, ithal lobisi kazansın diye çiftçiyi ezdi, yanlış politikalarla tarım girdilerini arttırdı ve ülkeyi tarımda bağımlı hale getirdi. Dünyada tarımsal üretimde, kendine yeterli olan ülkemiz; bu gün italatçı şirketlerin pazar alanı oldu. Bu AKP nin yanlış politikalarının sonuç, halk en temel ihtiyaçlarına fahiş fiyatlar veriyor hatta kimilerimiz alamıyoruz, bir süre sonra da bulamayacak duruma geleceğiz. “ 

ALIM GÜCÜ KALMADI!
“Z kuşağına eskiden yaşanan hayat pahalılığı, zamlar ve kuyrukları anlatmaya gerek kalmadı. Ne yaşandıysa tekrar yaşanmaya başladı diyemiyoruz. Eskiden insanların alım gücü vardı ama dünyada yaşanılan sıkıntılar o dönemde sınırlı ve kuyruklarda karne ile alışverişe yönlendiriyordu. Şimdi vatandaşların alım gücü de kalmadı.”

ÇİFTÇİMİZ TARLASINI EKMEYE KORKAR OLDU
“ Halhalca köyümüz sınırları içerisindeki şehitlerimizin menevi huzurunda saygı duruşu için gittiğimiz sırada yolumuz üzerindeki köylülerimiz ile yapmış olduğumuz konuşmada bir dokun bin ah işit olmuştuk.   İnegöl Alası, olarak patenti alınan, İnegöl ve Yenişehir ilçelerimizde üretilen Halhalca köyünde Çerezlik ayçekirdeği ve yağlık ayçekirdeği üreten bir abimiz bizlere bu sene bize tüccarlar tarafından verilen fiyat ile ben mahsülümü sattığımda gübre bile alamam diyerek yaşadıkları sorunları dile getirmişti. Oysaki eskiden,  Güneykestane'den başlayp Gölbaşına kadar sağlı, sollu tarlalardaki ekilmiş ay çekirdeğinin sapsarı açmış çicekleri tam bir kartpostallık görseller olurdu. Çiftçimiz tarlasını ekmeye korkar hale geldi. Mazotun litresi 2021  Mart'ta 7 TL iken bu gün mazot 20 TL, gübre ise 85 TL den  200 TL üzerine cıktı, nerede bunun tohumu, sulaması, işçisi. Çiftçinin emeğinden alın terinden hiç bahsetmiyoruz bile. Bu durumu düzeltecek bir politakanız var mı? Millete hikaye anlatmayın çözüm üretin. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Köylü bu milletin efendisidir “ diyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Tarım Kredi Kooparatiflerinin, Ziraat Odalarının, İl ve İlçe tarımın ivedilikle dahil olmasını ve çiftçimizi mağdur olduğu bu durumdan bir an önce kurtarmasını istiyoruz.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.