Turhan Neşeden Aktaşa Cevap

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Turhan Neşeden Aktaşa Cevap
 :
/ 1.628 Kez Okundu
| |

“Kendini haklı gösterme aczi içindedir”

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Alinur Aktaşın “Bazı siyasiler Huzur mahallesindeki küçük çaplı su baskınını abartıyor” şeklindeki eleştirisine  cevap verdi. Neşe, su baskını ile alakalı Başkan Aktaşı yererken, yaptığı bazı  hizmetle alakalı da takdir etti.

BAŞKANIN ASLİ GÖREVİ, ŞİKAYET ETMEK DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMEKTİR

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, "Huzur ve Akhisar mahallelerinde sağanak yağış sonrası evlerini su basan vatandaşlarımızın, haklı taleplerine istinaden kendilerini evlerinde ziyaret edip sıcağı sıcağına durum değerlendirmesi yaparak mağduriyetlerini paylaşma fırsatım olmuştu. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, halkımızın mağdur edildiği her olayda, CHP olarak onların yanında olacağız. Ancak bu tutumumuz karşısında yerel yöneticilerin rahatsız olduklarını görmekteyiz. Konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor olmamıza ve haklı eleştirilerimize tahammül gösteremeyen yerel yöneticilerimizin, ‘asli görevinin şikayet etmek değil, çözüm üretmek’ olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz" dedi.

10 YILDIR İNEGÖLDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ KİM YÜRÜTÜYOR?

Öncelikle Belediye Alinur Aktaşın vermiş olduğu demeçte, olayı olağandışı bir olay olarak nitelemesinin, çok vahim bir tutum olduğunu kaydeden Neşe, "Huzur ve Akhisar mahallelerinde, çok eski değil,  geçtiğimiz Haziran ayında da yağış sonrası aynı tabloyla karşılaştık. Su baskınları, her yoğun yağış sonrası yaşanıyor ve bir çok hane bu durumdan etkileniyorsa, yerel idarenin olayı olağandışı bir durum olarak niteleme lüksü bulunmamaktadır. Diğer yandan yaşanan sorunun önceki yönetimler döneminden süregelen altyapı eksikliklerine bağlanması da mevcut yönetimin yöneticilik anlayışına yakışmamaktadır. O zaman sormaz mısınız? 10 yıldır İnegölde Belediye Başkanlığı görevini kim yürütüyor? Yeri geldiği zaman İnegölü 25 yıldır biz yönetiyoruz diyen anlayış kendini haklı gösterme aczi içerisindedir" diye konuştu.

KAMİLE ÇELİKİN ÖLMESİ Mİ GEREKİYORDU?

Başkan Aktaşın, CHPyi durumdan vazife çıkarıyor şeklinde suçlamasını ve olayı küçük çaplı bir su baskını olarak göstermesini kınadıklarının altını çizen Neşe, "Bu olayın tarafımızca büyütüldüğü suçlamasında bulunanlar, sanıyoruz ki ulusal bir kanalda ana haber bülteninde haber olarak bu olayın verildiğinden haberdar değiller. Su bas kını sırasında Huzur mahallesi sakini Kamile Çelik, evinde elektrik akımına kapılarak hastaneye karıldı. Neyse ki, durumu iyi. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bizim olayı dile getirmemizin doğal karşılanması için mutlaka bir can kaybı mı yaşanması gerekiyordu? Kamile Çelikin ölmesi mi gerekiyordu?" şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKTAŞ’A ÖVGÜ

Başkan Aktaşın yapmış olduğu açıklamada, Akhisar mahallesindeki kanalın yabani otlardan temizlenmesi ile ilgili çalışmalarını ise takdir ettiklerini vurgulayan Neşe, "Bu olayın yinelenmemesi adına gereğinin yapılması hususunda kendilerini göreve davet ediyoruz. Akhisar ve Huzur mahallesinde sel baskınına uğrayan bütün hemşerilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, aynı sonucu bir daha yaşamamalarını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.