Cemiyetiniz hayırlı olsun

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cemiyetiniz hayırlı olsun
03 Ara 2018 / Pzt 10:47
/ 8.351 Kez Okundu
| |

Geçtiğimiz gün AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel önderliğinde İnegöl Müzakere Cemiyeti kuruldu.

Temel olarak olumlu karşıladığım bu cemiyette beni rahatsız eden bir kaç konu var. İstişare kültürüne geçmemiz lazım ama bu şekilde istişare olacağını düşünmüyorum. Fotoğraf karelerine baktığımda, fotoğraf kareleri diyorum çünkü bu toplantıya basında davet edilmedi, ya da edilmek istenmedi buda ayrı bir rahatsızlık konusu. Böyle önemli konularda basın davet edilmediği zaman insan ister istemez kamuoyundan bir şey mi saklanmak isteniyor tarzında olumsuz bir düşünceye kapılabiliyor.

Konumuza dönersek bize servis edilen fotoğraf karelerinde bulunanların birçoğunun siyasi görüşleri aynı.  Aynı görüşteki insanların yaptığı istişare ile ne kadar doğru bir sonuç alınabilir oda ayrı bir konu.
Müzakere cemiyeti ilk toplantısında gündem maddesi olarak İnegöl Mobilyasını seçmiş ama aykırı bir ses olarak İnegöl Mobilyasının kalbi olan Ertuğrulgazi Caddesinin, Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği başkanını Bahadır Bayraktar'ı çağırma gereği duyulmamış, hatta fotoğraf karelerinde İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan’da yoktu. Hadi Bahadır Bayraktar'ı unuttunuz diyelim keşke cemiyetinize diğer siyasi parti ilçe başkanlarını çağırsaydınız.

Fotoğraf karesinde Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah'ı görünce Kent Konseyi'nin kelime anlamını tekrardan araştırma gereği duydum. Araştırma sonucunda Kent Konseyi; "Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder." ibaresi çıktı karşıma. Buradan da benim anladığım Haydar Cerrah Kent Konseyinden ümidi kesmiş ki, Kent Konseyi'nin yapması gereken işi Müzakere Cemiyetine devretmiş.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok İnegöl'de müzakere edilmesi gereken öncelik mobilya sektörü seçilmiş ki bana göre birinci önceliğimiz eğitim ve gençlik.  Bakın temalarına göre listelenen liselerde bırakın Türkiye sıralamasını, Bursa’daki değerlendirmelerde İnegöl’den sıralamaya giren hiçbir okul olmadı.

Sanayideki sorunlar çözülür, para bulunur, fabrika yapılır ama kaybedilen gençlik, kaybedilen nesil bir daha düzeltilemez. Ben bu konuyu Vildan hanıma söylediğim için vicdanen rahatım.
Sonuç olarak her zaman bir araya gelebilen insanlar birbirlerini ağırladılar ve uğurladılar, inşallah sonuçları hayırlı olur.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.