İnegöl’de YRP Beklenen etkiyi yaptı mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de YRP Beklenen etkiyi yaptı mı?
05 Nis 2024 / Cum 17:12
/ 344 Kez Okundu
| |

Bu seçimin en çok konuşulan ve en büyük sürpriz yapan partisi, şüphesiz Yeniden Refah Partisi oldu. Fatih Erbakan çok iyi bir strateji ile sahaya sürdü partisini. AK Parti’den kopmak isteyen her birey güvenli liman olarak YRP’de buldu kendini.

AK Parti’nin ötekileştirme politikası YRP üzerinde tutmadı, çünkü bu parti 10 ay önce AK Parti ile ittifak yapmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesi için sahaya inmişti. Hal böyle olunca Yeniden Refah Partisi Türkiye genelinde çok ses getirdi. Urfa ve Yozgat’ın yanı sıra 39 ilçe belediyesini de kazanmayı bildi.

Türkiye genelinde %6,09 oy alarak artık bende varım dedi. Türkiye genelinde bu kadar ses getiren parti İnegöl’de beklenen etkiyi sandığa taşıyamadı. Aslında Fatih Erbakan İnegöl’e gelene kadar Yeniden Refah, Mehmet Kaygusuz ismi ile çok iyi bir ivme yakalamıştı ve her yerde konuşulmaya başlanmıştı. İnegöl’de ki miting sonrası her geçen gün YRP sahadan çekilmeye başladı.

Anketlerde %20’lere dayanan YRP seçimde İnegöl’de %14 oy alarak İnegöl’de 3 sırada yer aldı. Benim şahsi fikrim bu oy kaybının teşkilatta ve Mehmet Kaygusuz’da psikolojik bir baskı oluşturdu.

Mehmet Kaygusuz’un son dönemde yaptığı bariz hatalardan biri muhalefete muhalefet etmekti. İktidarı hedefleyen parti oyu muhalefetten değil iktidardan alacak. Ne yazık ki Mehmet Kaygusuz son dönemde muhalefet ile çok uğraştı ve boşuna enerjisini harcadı.

Yeniden Refah Partisi’nde seçime sayılı günler kala ivme kaybının birçok sebebi vardır. Bununla alakalı çok dedikodular konuşuldu. Birinci muhatapların iddiaları kabul etmediği sürece burada yazmam doğru olmaz ve etik olmaz. Ama her ne olursa olsun maddi imkânların olmadığı çok yeni bir teşkilatın İnegöl gibi yerden %14 oy alması bence başarıdır. Tatmin eden bir başarı mı işte orası muamma.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.