Mezitli Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezinden psikolog, diyetisyen ve fizyoterapist hizmeti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mezitli Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezinden psikolog, diyetisyen ve fizyoterapist hizmeti
#Sağlık | İHA
03 Eki 2023 / Sal 10:14
/ 22 Kez Okundu
| |

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesinin 2021 yılında hizmete açtığı Mezitli Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi, psikolog, fizyoterapist ve diyetisyenden oluşan ekibiyle verdiği hizmetlerle kadınların yaşamının her alanına etki ediyor.

Kadınlar, merkezde görev yapan fizyoterapistten kas, eklem ve omurga sağlığı, diyetisyenden kilo kaybı, kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme, psikologdan ise psikolojik sorunlarının çözümleriyle ilgili destek alırken, yüzlerce kadının uğradığı merkezde verilen hizmet sayısı 7 bin 500’e ulaştı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat, “Merkezimizde birer fizyoterapist, psikolog ve diyetisyenimiz hizmet veriyor. 2021 yılı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde hizmete başladığımız Kadın Sağlığı Danışma Merkezimizde, hizmet sayımız şu anda 7 bin 500’e ulaştı” dedi.
Merkezde görev yapan personelle ve verilen hizmetlerle ilgili de bilgi veren Çat, “Fizyoterapistimiz omurga sağlığı, kas ve eklem bozukluklarında reformer pilatesi üzerinden danışmanlık hizmeti veriyor. Ayrıca hamilelikte gebe pilatesi ile ilgili de hamile kadınlarımıza destek oluyor. Diyetisyenimiz, özellikle kronik hastalığı olan kişilere beslenme danışmanlığı hizmeti vererek, beslenmenin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyor. Psikoloğumuz da sağlıklı yaşam açısından kadınlarımızın ruhsal sağlığını düşünerek, gerekli danışmanlık hizmetlerini veriyor. Kadınlarımız ücretsiz olarak bu hizmetlerden faydalanabiliyor” diye konuştu.

“Burayı evim gibi görüyorum, hayatım değişti”
Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezinden psikolog hizmeti alan kadınlardan Belgin Yeşilırmak, “Evde çocuklarımla ilgili bazı sorunlarım oldu ve bunu atlatamadım. Merkeze geldiğimden beri faydasını gördüm ve hayatım değişti. Burayı evim gibi hissediyorum, bir doktora gelmişim gibi hissetmiyorum” ifadelerini kullandı. Bu hizmetlerin özel bir yerde alınması durumunda çok maliyetli olacağını da aktaran Yeşilırmak, “Hastaneye gittiğim zaman, bana sadece bir kerelik görüşme ayarlayabildiler. Neyse ki böyle bir imkanım oldu. Buraya 10 günde bir geliyorum. Psikoloğumuzla konuşuyor ve rahatlıyorum. Nasıl davranmamız gerektiğini öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

“Tedavinin yanında buradaki pozitif enerji de bizi mutlu etti”
Uzun süre hasta olan annesine bakan ve zamanla postür (duruş) bozukluğu gelişen Hatice Kaya ise merkezin fizyoterapi ve diyetisyen hizmetinden faydalandı. Çok ağrı çektiğini ifade eden Kaya, “Birdenbire boyun fıtığım oldu. Hiç sağa sola dönemedim ve kol ağrım oldu. Tesadüfen burayı duydum, geldim, başladım ve hayatım değişti. Tedavinin yanında buradaki pozitif enerji de bizi mutlu etti. Biz aramasak, onlar bizi aradılar. Bu benim için önemliydi, çok mutlu oldum” dedi. Merkezin beden ve ruh sağlığına da çok iyi geldiğini belirten Kaya, “Bende olduğunu bilmediğim şeylerin bile düzelmesi beni mutlu etti. Mesela sırt eğriliğim varmış, ben bilmiyordum. Tedaviyle onun düzeldiğini, ağrılarımın geçtiğini fark ettim. Sonra spora başladım ve hayata bağlandım. Pozitif ve sağlıklı bir yaşam stilini buradan aldım” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.