Fransa Dışişleri Bakanı: "Hariri Fransa’ya gelecek"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
16 Kas 2017 / Per 16:07
/ 51 Kez Okundu
| |

Suudi Arabistan’ı ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Lübnan’ın istifa eden başbakanı Saad Hariri’ye ailesi ile birlikte Fransa’ya gelme davetini Hariri’nin kabul ettiğini söyledi

Suudi Arabistan’ı ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Lübnan’ın istifa eden başbakanı Saad Hariri’ye ailesi ile birlikte Fransa’ya gelme davetini Hariri’nin kabul ettiğini söyledi.
Le Drian, Riyad’da yaptığı konuşmada Hariri’nin Fransa’ya ne zaman gideceği konusuyla ilgili olarak "Hariri’nin iş programını yalnızca kendisi düzenler" dedi. Başka kaynaklardan alınan bilgide ise Lübnan’ın istifa eden Başbakan Saad Hariri’nin 48 saat içinde Fransa’ya hareket edeceği, daha sonra Lübnan’a gelerek istifasını sunacağı iddia edildi.
Le Drian, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın Hariri’nin Fransa’ya gitmeyi kabul ettiğini teyit ettiğini söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Lübnan’ın istifa eden Başbakanı Saad Hariri’nin Fransa’ya sürgüne mi geleceği şeklideki soruya böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.
Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn, Saad Hariri’nin Fransa davetini kabul etmesini "Krizin bu davetle sona ereceğini umuyorum. Böylece krize bir çözüm bulunmuş olur” dedi.
Diğer taraftan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil al-Cubeyr, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn’ın Suudi Arabistan’a karşı ileri sürdüğü suçlamaların aslı astarı olmadığını ve Hariri’nin Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu ve makamından istifa ettiğini söyledi. Al Cubeyr, Hariri’nin kendi isteği ile Suudi Arabistan’da yaşadığını ve Lübnan’a dönmemesinin kendi güvenlik değerlendirmeleri olduğunu söyledi.
Adil al-Cubeyr Lübnan’daki krizin, ülkenin rejimi ele geçiren ve ülkeye kendi otoritesini dayatan Hizbullah olduğunu söyledi. Al Cubeyr Hizbullah’ın politikalarını sürdürmesinin ülkeyi tehlikeye ve istikrarsızlığa sürükleyeceğini söyledi.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.