Stoltenberg: "AB’deki insanların yüzde 90’dan fazlası NATO üyesi bir ülkede yaşamakta ve hepimiz aynı güvenlik sorunu ile karşı karşıyayız"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Ara 2017 / Sal 18:57
/ 24 Kez Okundu
| |

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Avrupa Birliği’ndeki insanların yüzde 90’dan fazlası NATO üyesi bir ülkede yaşamakta ve hepimiz aynı güvenlik sorunu ile karşı karşıyayız" dedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Avrupa Birliği’ndeki insanların yüzde 90’dan fazlası NATO üyesi bir ülkede yaşamakta ve hepimiz aynıvenlik sorunu ile karşı karşıyayız" dedi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO zir vesindeki dışişleri bakanlarının yuvarlak masa toplantısının açılışını yaptı.
Stoltenberg konuşmasına, "Savunma konusundaki son AB kararlarının NATO’nun ortaklığı ile nasıl tamamlayab ileceğimizi ve tüm uluslarımızı daha gü venli hale nasıl getireceğini de tartışacağız" diyerek oturumu açtı.

"Hepimiz aynıvenlik sorunu ile karşı karşıyayız"
Stoltenberg, yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği’ndeki insanların yüzde 90’dan fazlası NATO üyesi bir ülkede yaşamakta ve hepimiz aynıvenlik sorunu ile karşı karşıyayız; sınırlarımızda bir istikrarsızlık söz konusu. Bu yüzden, her zamankinden daha çok, bir birimizle iş birliği içinde olmamız önemli. Son yıllarda önemli ilerleme kaydettik ve bugün iş birliğini güçlendirecek yeni ted birler üzerinde anlaşmaya varacağız. Konular arasında askeri hareketlilik ve birlik, siber savunmayı destekleme ve terör tehditleri ile mücadeledeki iş birliği var" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.