Mezitli’deki cemevi ve camilerde ramazan temizliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mezitli’deki cemevi ve camilerde ramazan temizliği
#Yerel |
02 Haz 2017 / Cum 10:33
/ 35 Kez Okundu
| |

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Ramazan dolayısıyla yaşanan yoğunluk nedeniyle ibadethanelerde temizlik seferberliği başlattı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Ramazan dolayısıyla yaşanan yoğunluk nedeniyle ibadethanelerde temizlik seferberliği başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Mezitli’de bulunan camilerde ve Hürriyet Mahallesindeki cemevinde temizlik yaptı.
Mezitli Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında, camilerdeki halılar, halı yıkama makinesi ve deterjanlı suyla yıkanırken; pencereler, kapılar, camlar ve duvarlar da titizlikle siliniyor. Halıların temizliğinde özel kokular kullanılıyor. Mezitli Belediyesi bünyesine ibadethanelerin temizliği için alınan halı ve sert zemin yıkama aracıyla yapılan temizlik çalışmaları aralıklı olarak devam edecek.
Konuya ilişkin açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, talepler doğrultunda sürekli olarak ibadethanelerin bakım ve onarım işlerini yaptıkları belirtti. Tarhan, “İbadethanelerde yaptığımız rutin bakım ve temizlik çalışmalarını, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yoğunlaştırdık. Vatandaşlarımızın ibadetlerini daha hijyenik ve sağlıklı ortamda gerçekleştirmeleri amacıyla Mezitli’de bulunan ibadethaneler için özel aldığımız sert zemin ve halı temizleme aracımızla tüm bina ve çevresinde temizlik gerçekleştirdik” dedi.
Camilerin yanı sıra Hürriyet Mahallesindeki cemevinde de temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Tarhan, “Çalışmalarımızı, insanlarımızın ibadetlerini sağlıklı bir ortamda sürdürebilmeleri için gerçekleştiriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde periyodik olarak temizlik yapamaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız Ramazan ayı boyunca yoğun bir biçimde devam edecek. Temizlik çalışmalarımız sonraki dönemdeler de rutin bir biçimde sürecek” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.