Yılbaşı gecesi beyaz leblebi tüketmeniz de fayda var!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yılbaşı gecesi beyaz leblebi tüketmeniz de fayda var!
28 Ara 2017 / Per 13:05
/ 16 Kez Okundu
| |

Dr

Dr. Fevzi Özgönül, yılbaşı gecesi beyaz leblebi tüketilmesinin faydalı olduğunu ifa de e derek, “Yeni yılın ilk sabahı dinlenmiş, dinç ve canlı kalkın. Tüm yıl öyle dinç yaşamak istiyorsanız yılbaşı akşamından itibaren de be den aklınızı kullanmaya devam edin." dedi.
Dr. Fevzi Özgönül, yılbaşı gecesi yemeği hakkında şu bilgileri verdi.
“Bir söz vardır alışverişe aç gi derseniz, lüzumsuz birçok şey alırsınız aynı şekil de yılbaşı akşamı da yemeğe aç oturursanız çok fazla yiyip akşam uyuyamazsınız ve sabah çok yorgun kalkarsınız. Bu yüz den yılbaşı akşamı eğer yemeğe gi decekseniz önce hafif bir kahvaltılık yapmak uygundur. Akşamüzeri içtiğimiz çay ve kahve yanında yılın son atıştırmalığı olarak arzu ettiğiniz her türünü yiyebilirsiniz.”
Meyveyi akşam yerine yanında yoğurt ile öğün de yemenin daha faydalı olduğunu kay de den Dr. Özgönül, “Meyveyi akşam tercih e derseniz gece rahat uyuyamazsınız. Akşam yemeğin de yılbaşı ritüellerin den ödün vermeyin fakat aceleniz de olmasın. Ertesi gün baş ağrısız ve dinlenmiş olarak kalkmak istiyorsanız acele yemeyin. Akşam zeytinyağlı yemekleri, etli yemekleri, hindiyi, iç pilavı, yoğurtlu mezeleri, çerezi serbestçe, çok aşırıya kaçmadan yemeniz de bir sakınca yok. Çerez seçimin de mi deyi rahatlatan beyaz leblebi den arada tüketmek aşırı yemek isteğini de frenleyecektir. Geceyi mümkünse bir çorba ile sonlandırmak hem bütün gece yediğimiz yemeklerin daha kolay sindirilmesini hem de daha rahat uyumamızı sağlayacaktır. Çorba olarak işkembe, mercimek veya domates çorbası terciler arasında olabilir.” şeklin de konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.