(Özel) Kadın korucular 8 Mart’ta da görev başında

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel) Kadın korucular 8 Mart’ta da görev başında
08 Mar 2018 / Per 09:48
/ 34 Kez Okundu
| |

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı farklı bölgelerde görev yapan kadın güvenlik korucuları 8 Mart’ta da görev başında

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı farklı bölgelerde görev yapan kadın güvenlik korucuları 8 Mart’ta da görev başın da. Gece gündüz elleri tetikte vatan nöbeti bekleyen kadın korucular, selam gönderdikleri Zeytin Dalı Harekatı’n da görevli güvenlik güçlerinin yanın da yer almak istiyor.
Mardin’in Midyat ilçesinin farklı bölgelerinde görev yapan kadın güvenlik korucuları, cesur tavırlarıyla dikkat çekiyor. Bazısı mayına basıp, görme yetisini kaybeden, bazısı da teröristlerle girdiği çatışma da şehit düşen kocasın dan görevi devralan kadın korucular, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de görev başın da. Görev saatleri dışın da ev işlerine koşturan kadınlar, ellerinde tüfeklerle gece gündüz demeden vatan nöbeti tutuyor. Kadın korucular, selam gönderdikleri Zeytin Dalı Harekatı’n da görevli güvenlik güçlerinin yanın da yer almak istiyor.

6 çocuk annesi görev başın da
1991 yılın da teröristlerin yola döşedikleri mayın da korucu olan eşinin gözlerini kaybetmesi ile görevi eşinden devralan 6 çocuk annesi Gayde Akıncı, “Elimden gelse hem Afrin’de hem Türkiye’de bir tek terörist kalmayana ka dar çatışırım. Mayın eşimin üstüne patlamıştı. Bu iş çok zor ama ben buna katlanabilirim. Yapabilsem bütün terörü yok edeceğim. Çok gururluyum. Afrin operasyonuna ben de gitmek isterim” dedi.

“Vatan borcu namus borcudur”
Ailesinden şehit verdikten sonra 15 yıl koruculuk yaptıktan sonra emekli olan ancak mesleğinden kopamayan Hasine Akıncı, “Vatan için zor yoktur. Her zaman hazırız. Geçmişte çok zorluk çektik yola mayın döşediler. 11-12 şehit verdik mayın saldırısın da. Cesuruz, hazırız. Afrin operasyonuna destek vermek için hazırız. Her şey vatan için. Cesuruz, vatan borcu, namus borcudur. Tek devlet, tek vatan ve tek bayrak istiyoruz” diye konuştu.

“Annemle gurur duyuyorum”
Gayde Akıncı’nın kızı Ayşe Akıncı, annesiyle gurur duyduğunu anlatarak, “Tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Annemin tüm kadınlara örnek olmasını istiyorum. Babam mayın patlaması yüzünden emekli oldu. Öğretmen olmak istiyorum. Çocukları yetiştirip annem gibi olsun isterim” ifadelerinde bulundu.

“Vatan için canımızı fe da ederiz”
91 yılın da mayın patlaması sonucu gözlerini kaybettiğini ve gazi olduğunu ifade eden Hamza Akıncı ise, “İki gözümü vatan için fe da ettim. Ben emekli olduğum için eşim korucu olmak istedi. Devlet için, vatan için, Afrin için canımızı fe da ederiz, gerekirse hepimiz gideceğiz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.