ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriyeye yönelik operasyonun rejimi hedef aldığını belirterek ülkesi ve müttefiklerinin 2017 yılından daha ağır bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
ABD Savunma Bakanı Mattis, ABD Başkanı Donald Trumpın Suriyeye hava operasyonu kararını onayladığını açıklamasının ardından, Pentagonda basın toplantısı düzenledi. Mattis, "Bu akşam Fransa, İngiltere ve ABD Suriyenin kimyasal silah altyapısına hava saldırı eyleminde bulundu ifadesini kullanarak ABD ve müttefiklerinin 2017den daha ağır bir hava saldırısında Suriyenin kimyasal silah altyapısını vurduğunu belirtti.
Mattis, şunları kaydetti:
ABD, İngiltere Fransa başka bir kimyasal saldırı gerçekleşmemesi için adım atılmıştır. Harekat Suriye hükümetini hedef alıyor. Operasyon Esada güçlü bir mesaj vermek için bir defalıktı. Yeni operasyonlar planlanmıyor. Geçen yıla göre iki kat fazla silah kullandık.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın