Dün yapılan açılışa ilçe protokolünün yanı sıra Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ve vatandaşlar katıldı.
YENİ BİR ŞEHİR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Açılış öncesi konuşan Başkan Aktaş, “Oluşturduğumuz bu irtibat noktalarında vatandaşlarımızın belediyemizle alakalı istek ve şikâyetlerini bildirebileceği ve hizmetlerimizden bilgi alabileceği hizmet masalarımız, çocuklarımızın daha güvenli ortamda derslerini araştırabileceği bilgi ve kültür evlerimiz, İNESMEK kurslarımız, tahsilat gişelerimiz ve zabıta noktalarımız bulunmaktadır. Açılışını yapacağımız irtibat noktamız merkez, Alanyurt ve beldeden mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarımızın ardından 8. belediye irtibat noktamızdır. Bilindiği üzere ‘Yeni İnegöl’ adını verdiğimiz bir projemiz var. Bu projeyle şehrimizin genişleme yönünü batıya çevirdik. “Böylelikle planlanmış geniş cadde ve sokaklarıyla, eğitim kurumlarıyla, modern TOKİ konutlarıyla, semt sahalarıyla, çocuk parklarıyla, bilgi ve kültür evleriyle, belediye hizmet noktalarıyla daha modern, havası daha temiz, verimli tarım arazilerine zarar vermeden gelişen bir yeni bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
VATANDAŞLARIMIZ HİZMETLERDEN FAYDALANSIN
Açılışı yapılan bina hakkında bilgiler veren Aktaş şöyle devam etti; “Açılışını gerçekleştireceğimiz Belediye irtibat noktamız toplam 4 kattan oluşmaktadır. Binamızda hizmet masamız, bilgi kültür evimiz, 2 tane de İNESMEK sınıfımız bulunmaktadır. Ayrıca binamızın 2. ve 3. katı Hayrat Vakfına tahsis edilmiştir. Vakfımız burada Kuran-ı Kerim, İlmihal ve Değerler Eğitimi gibi birçok konuda çocuklarımıza ışık tutacaktır. Bugün bu hizmeti buraya getiren biz olabiliriz ancak bu işe sahip çıkmak sizlere düşüyor. Buraya sizler istifade edebilesiniz diye bu bina yapıldı. Çocuklarınızı bilgi ve kültür evlerimize gönderin. Burası bizlerle sizlerin buluşma noktası olacak. Burada size sağlanan hizmetlerimizden faydalanmayı ihmal etmeyin.”
DİNİ EĞİTİMLERDE VERİYORUZ
Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar, Çocuklara sahip çıkma adına program yürüttüklerini söyledi. Açılışı yapılan binada 5 haftadır çalışma yaptıklarını aktaran Alemdar, Burada Kuran-ı Kerim, İlmihal ve Değerler Eğitimi gibi birçok konuda 200 çocuğa eğitim verdiklerini belirtti.
BÖYLE BİNA BİRÇOK BELEDİYEDE YOK
Konuşmasını çocuklarla birlikte yapan AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, İnegöllülerin şanslı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “1870 yılında kurulmuş olan İnegöl Belediyesi, çok köklü bir belediye. Çok değerli belediye başkanları tarafından yönetilmiş. Benim İnegöl’e karşı ayrı bir sevgim var. Bursa maceram İnegöl’den başladı. Rahmetli Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İnegöl Belediye Başkanımız Hikmet Şahin ile beraber 5 yıl Büyükşehir Belediyesinde çalışma fırsatım oldu. İnegöl, başarılı belediye başkanları tarafından yönetilen ilçe. İnegöl’ün potansiyeli birçok ilde yok.”
VEKİLDEN AKTAŞ’A ÖVGÜ
Milletvekili Zekeriya Birkan, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 3 dönemdir İnegöl’e önemli hizmetler yaptığını da söyledi.
ASIL KULLANICILAR ÇOCUKLAR
Binanın asıl kullanıcılarının çocuklar olduğunu aktaran Kaymakam Ali Akça, Belediyelerin yüklenen birçok görev olduğunu aktararak, hizmetlerinden dolayı İnegöl Belediyesini kutladı.
KURDELEYİ ÇOCUKLAR KESTİ
Konuşmaların ardından dua yapılarak, hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılışı protokol üyeleri çocuklarla birlikte yaptı. Açılış binanın gezilmesiyle son buldu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın