BURSA ŞEHİR HASTANESİ'NDE YILIN SON VE İLK BEBEKLERİ

Edinilen bilgilere göre, 2025 yılının son bebeği,Bursa Şehir Hastanesi’nde dünyaya geldi. Bebeğin, Mustafa ve Merve Gökgün çiftinin Yakup Ali adını verdikleri çocukları olduğu bildirildi. 2026 yılının ilk bebeği ise yine aynı hastanede doğdu. Bu bebeğin de Mustafa ve Fatma Almaz çiftinin Alparslan ismini verdikleri çocukları olduğu açıklandı.

Hastane yetkilileri, her iki doğumun da normal seyrinde gerçekleştiğini ve anne ile bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Doğumların, yılın son saatleri ile yeni yılın ilk dakikalarında gerçekleştiği belirtildi.

PROTOKOL ÜYELERİNDEN AİLELERE ZİYARET

Doğumların ardından Bursa Şehir Hastanesi’nde ailelere yönelik bir ziyaret programı yapıldı. Programa, AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Bursa İl BaşkanıDavut Gürkan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Çetin ve beraberlerindeki heyet katıldı.

Heyet, yeni doğan Yakup Ali ve Alparslan bebeklerin ailelerini odalarında ziyaret etti. Ziyarette protokol üyeleri, ailelere çeşitli hediyeler takdim etti. Ailelere, bebeklerin dünyaya gelmesi dolayısıyla iyi dileklerin iletildiği bildirildi.

GÜRKAN'DAN YENİ YIL VE SAĞLIK YATIRIMLARI AÇIKLAMASI

Ziyaretin ardından AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, hastanede basın mensuplarına açıklama yaptı. Gürkan, konuşmasında yeni yıl dolayısıyla sağlık, huzur ve mutluluk temennilerini dile getirdi.

Gürkan, Bursa Şehir Hastanesi’nin bölgenin en büyük sağlık tesislerinden biri olduğunu belirtti. Hastanenin yaklaşık 1500 yatak kapasitesine sahip olduğunu aktaran Gürkan, bu kapsamda 2025 yılının son bebeği ile 2026 yılının ilk bebeğini hastanede ziyaret ettiklerini söyledi.

Bursa Şehir Hastanesi’nin yılda yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet verdiğini ifade eden Gürkan, kentte sürdürülen sağlık yatırımlarına ilişkin bilgi verdi. Gürkan, 2026 yılının Bursa için sağlık yatırımları açısından önemli bir yıl olacağını kaydetti.

YENİ HASTANE VE ULAŞIM PROJELERİ

Davut Gürkan, Bursa’da planlanan yeni sağlık tesislerine ilişkin detaylar da paylaştı. Gürkan, 1315 yatak kapasiteli yeni bir hastanenin devreye girmesiyle birlikte kentte sağlık hizmetlerinde kalite ve erişimin artacağını belirtti.

Gürkan, sağlık altyapısına yönelik yatırımların yanı sıra ulaşım alanındaki projelere de değindi. Açıklamasında, hızlı tren hattı ve şehir hastanesine ulaşımı sağlayacak raylı sistem projelerinin hizmete girmesiyle kentte sağlık tesislerine erişimin kolaylaşacağını ifade etti.

Yetkililer, Bursa Şehir Hastanesi’nin mevcut yatak kapasitesi, yıllık hasta sayısı ve planlanan yeni sağlık yatırımları hakkında bilgilendirme yaptı. Açıklamalarda, sağlık altyapısına yönelik çalışmaların resmi programlar çerçevesinde sürdüğü belirtildi.