Bursa Yunuseli Havalimanı'nda iki kişilik bir uçakta yaşanan iniş takımı ihbarı kısa süreli paniğe neden oldu. Uçağın iniş takımlarının açılmadığı yönündeki bildirim üzerine havalimanında acil durum prosedürleri devreye alınırken, itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri alarma geçirildi. Yapılan kontrollerin ardından uçak sorunsuz şekilde piste indi.

Olay, saat17.30 sıralarındaBursa semalarında meydana geldi.

ACİL DURUM PROSEDÜRÜ DEVREYE ALINDI

Edinilen bilgilere göre, Yunuseli Havalimanı Kule Kontrolü'ne iki kişilik bir uçağın iniş takımlarının açılmadığı yönünde ihbarda bulunuldu.

Bunun üzerine havalimanında acil durum prosedürü uygulanarak itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri olası bir kazaya karşı hazır bekletildi.

SENSÖR ARIZASI PANİĞE NEDEN OLDU

Yapılan incelemede, uçakta bulunan sensör sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle pilotun iniş takımlarının açık olduğunu gösterenüç yeşil ikaz ışığını göremediğiöğrenildi.

Bu nedenle iniş takımlarının açılmadığını düşünen pilot, tedbir amacıylaacil iniştalebinde bulundu.

KULE KONTROLÜ SORUNU TESPİT ETTİ

Kule kontrol ekiplerinin yaptığı değerlendirmede iniş takımlarının açık olduğu belirlendi.

Bunun üzerine pilot, uçağı kontrollü şekilde piste indirirken, inişin ardından uçak güvenli şekilde hangara çekildi.

PİLOT SAĞLIKLI, UÇUŞ TRAFİĞİ ETKİLENMEDİ

Olay sırasında uçakta yalnız bulunan pilotun herhangi bir yara almadığı bildirildi.

Yaşanan hareketliliğe rağmen Yunuseli Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinde herhangi bir aksama yaşanmadı.

Yetkililer, acil durum ihbarına ekiplerin kısa sürede müdahale etmesinin havacılık güvenliği açısından önemli bir uygulama örneği olduğunu belirtti.