Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı açıklamada, 150 yıldır biz hep alın teri akıttık ama akıl terini umursamadık. Akıl terini önemsemezsek, birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy OSBde Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı Emniyet Müdürü Adem Tuncel ve Çerkezköy OSB yönetimi tarafından kapıda karşılandı. Ziyarette AK Partili Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan da Bakan Müezzinoğluna eşlik etti.
Çerkezköy OSB Müdürlüğünün yaptığı çalışmaların anlatıldığı slayt gösterimi ile başlayan programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sanayi ve üretim konularının ülkenin en önemli meseleleri arasında yer aldığını belirterek, Teknolojinin ve gelişimin her boyutunu burada güncel olarak görmek çok güzel. Çerkezköy OSB, kendi bünyesinde doğalgaz sorununu çözmüş. EPDK ile görüştük. İnşallah en kısa zaman içinde Trakyadaki bütün ilçelere en kısa zamanda doğalgaz götürülecek. Sizlere bu müjdeyi vermek istedim dedi.
Türkiyenin 150 yıldır alın teri dediğini fakat akıl teri unsurunu sürekli gözardı ettiğini kaydeden Müezzinoğlğu, Akıl terine önem vermediğimiz sürece dünya ile olan yarışta biz de varız diyemeyiz. 150 yıldır biz alın teri akıttık. Akıl terini unuttuk. Bizim bu iki unsuru sağ ve sol ayak gibi birlikte götürmemiz gerekiyor. Aksi takdirde akıl teri birilerinin akıl teri için alın teri dökmeye devam ederiz ifadelerini kullandı.
Çerkezköyde teknolojinin akıl teri boyutunda olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Müezzinoğlu, Burada ARGE ve yenilikçi üretim olduğunu görmek gurur verici. Bu nedenle Çerkezköy OSBye bundan sonraki süreçte çok daha önemli görevler düşüyor. Ülkemizin yarınları bu sayede daha güvenli olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün vasiyetini yerine getirip, muhasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkabilmek için birlikte çok çalışmalıyız diye konuştu.
Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ise Çerkezköy OSBnin Türkiye ekonomisine yılda 20 milyar dolar ciro sağladığını belirterek, ÇOSB, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği ve 65 bini aşkın çalışanın bulunduğu ülkemizin en önemli üretim alanlarından birisidir. Tekstil, kimya, metal, plastik, lastik, kauçuk, elektrik-elektronik, gıda ve sağlık sektörlerinde bulunan toplam 240 işletmenin 34nün yabancı menşeili olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere atıksu, yağmur suyu, telekomünikasyon, çamur bertarafı olmak üzere pek çok alanda altyapısını tamamlamış Türkiyenin yüz akı, çevreci, öncü ve örnek bir OSByiz dedi.
Ülkenin kalkınması doğrultusunda gerçekleştirilen tüm faaliyetleri desteklediklerini kaydeden Sözdinler, Türkiyenin 2023 hedefleri doğrultusunda, Çerkezköy OSB yönetimi olarak işletmelerimizin en kaliteli, en verimli ve en karlı üretimi gerçekleştirmeleri yönünde üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdiğimize inanıyoruz şeklinde konuştu.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın