Tuncelili avukat Cihan Söylemez, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Dersimle ilgili sözlerine tepki göstererek, 1938 yılında öldürülen 1,5 yaşındaki Emine bebek ile 9 kişilik ailesinin nüfus kaydını Bahçeliye gönderdi.
Konuya ilişkin açıklama yapan avukat Cihan Söylemez, Bahçelinin sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Devlet Bahçelinin bu söylemlerini kabul etmek mümkün değildir. Zira Bahçelinin tarih bilinmezliğin göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Kendisi bir halkı topyekun terörist olarak nitelendirmektedir. Şimdi biz kendisine nüfus kayıt örneği göndereceğiz. Bu nüfus kayıt örneğinde 1936 doğumlu bir çocuk var. Bu çocuğun ismi Emine, bu çocuk 1938de Nazımiye ilçesine bağlı Avanos deresinde ailesiyle birlikte kurşuna dizilerek öldürülüyor. Devlet Bahçeliye sormak gerekiyor. Emine bebek acaba terörist mi? Emine bebek hala ana emziğinde bir bebektir. Kendisinde bir vicdan var mı? Vicdan sahibi bir insan ise bir bebeğe nasıl Yezidin takipçisi bir insan olarak nitelendiriyor" dedi.
Öldürülen Emine bebek ve ailesinin Kureyşan Ocağı mensubu olduğunu dile getiren Söylemez, "Bu ocak 12 İmam neslinden bir aile fert üyesi. Bir buçuk yaşında masumu pak. Daha devlet nedir, anne-baba nedir bilmezken, konuşamaz, yürüyemezken katledilmiştir. Ne yazık ki o günkü devlet aklını bugün Bahçeli savunmaktadır. Bu bir muhalefet partisi lideri tarafından dile getiriliyorsa, soykırımda mağdur edilmiş insanlar açısından bir talihsizlik ve onların aziz hatıralarına saygısızlıktır" diye konuştu.
1937-38 Dersim olaylarında Emine bebek gibi birçok çocuğun ve insanın kurşuna dizilerek öldürüldüğü belgelerle ortadayken Bahçelinin Dersimle ilgili açıklamasını kınadığını ifade eden Söylemez, "1937-38 yılında katledilen sadece Emine bebek değil, o dönemde Emine bebek gibi binlerce insan katledildi. Mağaralarda kadın, yaşlı ve çocuklar gazla zehirlendiler. Bu insanların zehirli gazla öldürüldüğü, ana emziğinde katledildikleri ortadayken, muhalefet partisinin yaptığı bu açıklamalar yarayı kanatmaktadır" şeklinde konuştu.
Söylemez, açıklamasının ardından aralarında Emine bebeğin de bulunduğu 9 kişilik Altıntaş ailesine ait nüfus kayıt örneğini PTT Şubesinden MHP lideri Devlet Bahçeliye gönderdi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın