Elektronik fatura (e-fatura) başvurularında sektörden erteleme talepleri gelse de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son noktayı koydu. Şimşek, e-fatura sisteminden faydalanmak için başvuruda bulanan mükellef sayısının 15 bini aştığını belirterek, "Mükelleflerimizin sonradan herhangi bir cezai durumla karşılaşmamaları açısından en geç 2 Eylül 2013 Pazartesi günü e-fatura sistemine başvurularını yapmaları gerekiyor" dedi.
2013 SONUNDA UYGULAMA
Bakan Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, e-fatura kullanma zorunluluğu getirilen mükelleflerin, yıl sonuna kadar fiilen uygulamaya geçmeleri gerektiğini bildirdi.
KAĞIT FATURALAR GEÇERSİZ OLACAK
Söz konusu mükelleflerin, belirlenen tarihe kadar e-fatura sistemine başvuruda bulunmamaları halinde düzenlemiş oldukları kağıt faturaların, ilgili tebliğ hükümleri çerçevesinde hiç düzenlenmemiş sayılacağını anlatan Şimşek, bu mükelleflere vergi kanunlarında yer alan cezai hükümlerin tatbik edileceğini ifade etti.
Kaynak:Bursada Bugün





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın