Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Edirne’de Bölge İdare Mahkemesi kurulmasına ve yargı çevresinin yeniden belirlenmesine karar verildi.

 

Adalet Bakanlığı'nın onayıyla hayata geçirilen düzenleme kapsamında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeriİstanbul Bölge İdare Mahkemesininyargı çevresinden, Çanakkale iseBursa Bölge İdare Mahkemesininyargı çevresinden ayrılarak yeni kurulan Edirne Bölge İdare Mahkemesine bağlandı.

 

Buna göreİstanbulBölge İdare Mahkemesinin yargı çevresi yalnızca İstanbul ve Kocaeli illeriyle sınırlandırılırken,Bursa Bölge İdareMahkemesinin yargı çevresi Bursa, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Sakarya ve Yalova olarak yeniden düzenlendi.

Yeni kurulan Edirne Bölge İdare Mahkemesinde 3 İdari Dava Dairesi, 1 Vergi Dava Dairesi, Başkanlar Kurulu ve Adalet Komisyonu oluşturulacak. Ayrıca mahkemenin idari ve yazı işleri teşkilatı da kurulacak.

Düzenlemenin, bölgedeki idari yargı hizmetlerinin daha hızlı ve etkin yürütülmesine katkı sağlaması hedeflendi.