İnegöl’de de şubesi bulunanKatılımevimTasarruf Finansman AŞ’nin (KTLEV) paylarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 25 şüpheli hakkında adli işlem başlatılırken, 15 şüpheli gözaltına alındı. Firari 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.
Sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere yönelik soruşturma kapsamında Katılımevim’in Borsa İstanbul’daKTLEVkoduyla işlem gören paylarına ilişkin işlemler mercek altına alındı. Soruşturmanın SPK denetleme raporundaki tespitler doğrultusunda yürütüldüğü bildirildi.
15 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in 21 Eylül 2026 tarihinde yaptığı açıklamaya göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada toplam 25 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Şüphelilerden 15’i gözaltına alınırken, firari durumda bulunan 10 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği açıklandı.
Soruşturmanın vatandaşların haklarının korunması, suçtan elde edildiği değerlendirilen kazancın ortaya çıkarılması ve hukuki sorumluluğu bulunan kişilerin tespit edilmesi amacıyla çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.
İNEGÖL’DE DE ŞUBESİ VAR
Operasyon haberinin ardından Katılımevim’inİnegöl’de de faaliyet gösteren bir şubesinin bulunmasıdikkat çekti.
İnegöl Kaymakamlığı da 28 Ocak 2026 tarihli paylaşımındaKatılımevim İnegölŞube Müdürü ve bir şube yetkilisinin Kaymakamlığı ziyaret ettiğini duyurmuştu.
Ancak açıklanan soruşturma,Katılımevim’in KTLEV koduyla işlem gören paylarına ilişkin sermaye piyasası işlemlerinikapsıyor. Şu ana kadar kamuoyuna açıklanan bilgilerdeİnegöl şubesine özel bir operasyon veya adli işlem yapıldığına ilişkin bilgi bulunmuyor.
9 ŞİRKET İÇİN MALİ TEDBİR
Soruşturmanın mali boyutunda da kapsamlı tedbirler alındı. Açıklanan bilgilere göre Pusula Finans Holding, Pusula Yatırım Menkul Değerler, Tera Yatırım Menkul Değerler, Tera Portföy Yönetimi, Hedef Holding, Hedef Portföy Yönetimi, Bulls Yatırım Menkul Değerler, Bulls Portföy Yönetimi ile Ufuk Yatırım Yönetim ve Gayrimenkul bağlantılı yönetici ve yetkililerin para ve malvarlığı hareketleri donduruldu.
Soruşturma konusu malvarlıklarının kaçırılması, üçüncü kişilere devredilmesi veya azaltılmasının önüne geçilmesi amacıyla ilgili kurumlara da bildirim yapıldığı açıklandı.
SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ SÜRÜYOR
Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği, Türkiye Noterler Birliği, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Denizcilik Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve MASAK’a müzekkere gönderildiği bildirildi.
İlgili şirketlerin yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile imza yetkililerinin malvarlığını azaltabilecek işlemlerine ilişkin de tedbirler alındığı belirtildi.
Katılımevim (KTLEV) paylarına ilişkin soruşturma devam ederken, gözaltındaki şüphelilerle ilgili adli süreç ve firari 10 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Soruşturmayla ilgili yeni gelişmelerin yetkili makamlar tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın