Balıkesirin Edremit ilçesinde, emekli bir öğretmen, 50. evlilik yıldönümünde eşinin heykelini yaptırdı.
İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki Tahtakuşlar Mahallesindeki Etnografya Galerisinin de kurucusu olan 82 yaşındaki Alibey Kudar, evinin bahçesine, 50. evlilik yılı olan 2005 yılında eşi Esma Kudarın bir büstünü yaptırdı. Büstü törenle açtıklarını anlatan Kudar, evliliğin kutsal olduğunu söyledi. Büstün kaidesine de "Kudar ailesi senin eserin" diye yazdırdı. Kudar, ailesinin mimarı olarak nitelendirdiği 78 yaşındaki eşi Esma Kudarın büstünün herkesin ilgisini çektiğini söyledi.
Eşinin kendisine sürpriz yaptığını anlatan Esma Kudar da, Eşim evliliğimizin 50. senesinde bana böyle bir sürpriz yaptı dedi.
Alibey Kudar ise, Şu anda 60. evlilik yıldönümüne girdik. Mutluyuz. Bu heykel Türkiyede kadınlara nasıl değer verildiğini gösteriyor. Ben bütün ailelere mutluluk diliyorum. İyi geçinmelerini tavsiye ediyorum. Birbirinizin kıymetini bilin diye konuştu.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın