Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katma değer sağlayan üyeleri ile sivil ekonomik toplumda güç birliğinin ifadesi olan Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), Enerji Yönetimi Yarışması düzenliyor.
BUSİAD, Türkiye ekonomisinin en önemli gündem maddelerinden birisi olan Enerji Verimliliği konusunda da farkındalık oluşturmak için harekete geçti. Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu; başta Dernek üyesi işletmelerin uyguladığı başarılı enerji yönetim projelerini tanıtmak, bu alandaki bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla Enerji Yönetimi Yarışması düzenlenecek.
Değerlendirmelerin 'KOBİ' ve 'Büyük İşletmeler' olmak üzere iki farklı kategoride yapılacak yarışmanın her yıl tekrarlanmak üzere son başvuru tarihinin 15 Ağustos olarak belirlendi. Başvuru dosyalarının değerlendirilerek saha ziyareti yapılacak firmaların belirlenmesi ve saha ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından ise ödül töreni 5 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecek.
'Enerji Yönetimi Yarışması' ile BUSİAD üyesi endüstriyel işletmelerin uyguladığı başarılı enerji yönetim çalışmalarını tanıtmayı, bilgi ve tecrübelerin kamuoyuyla paylaşılmasını sağlamayı amaçladıklarını söyleyen BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, "Bu projemizle, Türkiye çapında topyekun bir enerji tasarrufunun başlatılmasında farkındalığı artırarak dışa bağımlılığı, dolayısıyla bütçe üzerindeki enerji yükünü azaltmayı hedefliyoruz" dedi.
Ekonominin yumuşak karnı olan cari açıkta en büyük kalemi, yaklaşık yüzde 70 ile enerji ithalatının oluşturduğunu ve Türkiyenin bu yolla her yıl ortalama 60-65 milyar doları yurtdışına aktardığını vurgulayan Günal Baylan, bireylerden, kurum ve kuruluşlara kadar toplumda her kesimin enerji yönetimi konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.
Günal Baylan, yapılan bilimsel araştırmaların, en basit enerji verimliliği uygulamalarıyla bile yüzde 20 oranında tasarrufun sağlanabileceğini ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.
Tüm haberler yüklendi.
Haber yüklenirken bir hata oluştu.





Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın