Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Meydanı'nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış töreninde konuşuyor.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:
''Bunlar eser ortaya koyamazlar. Bunlar yapmaya değil, hep yıkmaya geldiler. Kardeşlerim bunlarda dürüstlük yok, akşam başka sabah başka konuşurlar. Bu oyunu bugüne kadar siz bozdunuz yine siz bozacaksınız. Şu Kartal'da ne varsa yine bizim dönemimizde var. Kartal bir yanlışa kurban gitti, bu yanlışı bu dönemde düzelteceğinize inanıyorum. 30 Mart sonrası Kartal'da çok farklı bir dönem olacak. 1994 öncesindeki çöp dağlarını hatırlıyor musunuz? O çöp dağlarını 1 yılda kaldırdık biz.
İstanbul'un kaynakları peşkeş çekilmişti. 2,5 milyar dolar İBB'nin borcu vardı. Teslim ederken 1,2 milyar dolar borçla teslim ettim. Yatırımlar hariç. Dürüst olmak bu. İstanbul yolsuzluklar nedeniyle tarihinin en karanlık günlerini yaşadı. Yolsuzluk batağındaki İstanbul'u aldık, bu günlere taşıdık. Yolsuzlukları bitirdiğimiz için Marmaray'ı inşa ettik 153 yıllık Sultan Abdülmecit'in hayalini biz gerçekleştirdik. 3. köprü inşaatına başladık. Buna biz para vermeyeceğiz, 20 yıllığına bu müteahhit firmalarına bunu verdik. Kanal İstanbul projesini adımını atıyoruz.
Biz yolsuzluk yapılmasına izin vermeyiz yapana asla müsamaha göstermeyiz. 1994'te yolsuzluk içindeki İstanbul'u CHP'den devralmıştık. Şu anda o CHP yolsuzluk iddiasıyla partiden attığı birini aday yapıyor. Ondan sonra adına yolsuzluk düzenlemesi yapan bu zat bu adam kalkıyor onu İBB Başkan adayı yapıyor. Önce geçmişindeki kara lekeleri temizle. SSK'nın Genel Müdürü olduğun zamanki pislikleri temizle.
Bunlar yolsuzluğu sorgulayamaz olsa olsa yolsuzluk yaparlar. Bu CHP'nin Genel Müdürü o koltuğa oturduğu günden beri eline tutuşturulan kağıtları sallayıp yolsuzluk iddiasında bulunuyor. Kayseri'de yolsuzluk iddiası ile yola çıktı sayesinde Kayseri sucuğa doydu. Eline ne verirlerse bu genel müdür onu sallıyor. Paralel devletle CHP ittifak halinde. Genel müdür unutma senin genel başkanın Baykal ile ilgili o görüntülü hazırlıkları yapanlar da şu anda senin eline bunları verenlerdir bunu bilesin. Önce siz aynaya bakın. Bu paralel örgüt sizleri parmağında oynatıyor.
Özel hayat ihlal edildiğin mahkemeye başvuruyor 5 gün sonra karar çıkıyor erişim engelleniyordu. Biz ise birisi mağdur mu oldu burada TİB bunu inceliyor kararını veriyor erişimi mahkeme kararına kadar engelliyor. Erişimi geçici olarak bloke etmeyi sansür olarak nitelendirmek sadece art niyettir. İnternete sansür gelmiyor. Yani bu ahlaksızlıklar, bu yolsuzluklar devam mı etsin? Bu ülkede insanları itibarsızlaştırma hareketleri devam mı etsin?
Türkiye'yi kasetler yoluyla hukuk ihlallerinin olduğu bir ülke olmaktan çıkarıyoruz. Okullarımızı fiber internet ile biz buluşturduk. Biz internete hayır demiyoruz, güvenli internet diyoruz. Paralel devlet çeteleri ile de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Devletin imkanlarını kullanarak bunları yurtdışına servis edenlerden bunun hesabını soracağız. Türkiye'de özgürlüklerin, demokrasinin önünü daha da açacağız.
Bir kısım yargıda güvenlikte yapılan yanlışları gördünüz. Buralarda insanların itibarını nasıl yerler altında süründürdüler gördünüz. Fakat bu iftiralar tutmayacak, iftira atanlar kendi iftiralarında boğulacaklar. Biz huzurunuza hizmetleri anlatmak için geliyoruz birileri de iftiraları atmak için geliyor bizim farkımız bu.''
Kaynak:Bursada Bugün


Yorumlar (0)
Görüşlerinizi Paylaşın