İnegölErzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’nde başkanlık görevinde değişiklik yaşandı. Düzenlenen devir teslim töreninde mevcut başkanSinan Döngel, göreviSaltuk Celil Bayrak’a devretti. Törende iki isim de birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verdi.

İNİŞ VE ÇIKIŞLARIYLA BİR GÖREV DEĞİŞİMİ

Dernekte gerçekleşen devir teslim, yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla yapıldı. Böylece İnegöl’de faaliyet gösteren Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’nde yeni dönem resmen başladı. Başkanlık görevini devreden Sinan Döngel, konuşmasında görev süresi boyunca birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine, dernek üyelerine ve hemşehrilerine teşekkür etti.

Döngel, görev döneminde zaman zaman zorluklar yaşandığını ancak çalışmaların birlik içinde sürdürüldüğünü belirtti. Başkanlık makamından ayrılırken dostlukların ve gönül bağlarının devam edeceğini ifade eden Döngel, derneğin birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

SALTUK CELİL BAYRAK GÖREVİ DEVRALDI

Görevi Sinan Döngel’den devralan Saltuk Celil Bayrak ise yaptığı açıklamada, üstlendiği sorumluluğun farkında olduğunu dile getirdi. Bayrak, bugüne kadar derneğe emek veren Sinan Döngel’e teşekkür ederek, kendilerine bırakılan bu görevi yönetim kurulu ve dernek üyeleriyle birlikte daha ileriye taşımak için çalışacaklarını aktardı.

Yeni başkan, dernek başkanlığının yalnızca bir makam olmadığını vurguladı. Bayrak’a göre bu görev, geçmişten geleceğe uzanan bir sorumluluk taşıyor. Erzurum kültürünün ve geleneklerinin yaşatılması, genç nesillere aktarılması ve İnegöl’de yaşayan Erzurumlular arasındaki birlikteliğin güçlendirilmesi için çalışmaların süreceği belirtildi.

Eruzrumlular Derneği'nde yeni başkan Saltuk Celil Bayrak oldu

DERNEĞİN KAPISI TÜM HEMŞEHRİLERE AÇIK OLACAK

Saltuk Celil Bayrak, derneğin kapısının tüm hemşehrilere ve gönül dostlarına açık olacağını ifade etti. Yeni dönemde birlikte üretme ve dayanışma anlayışıyla hareket edeceklerini söyleyen Bayrak, dernek çalışmalarında ortak aklın önemine dikkat çekti.

Bayrak ayrıca, önceki başkan Sinan Döngel’in görev süresi boyunca derneğe önemli katkılar sunduğunu belirtti. Yeni başkan, Döngel’in tecrübesinden ve desteğinden yararlanmaya devam edeceklerini kaydetti. Böylece devir teslim töreninin ardından İnegöl Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği’nde yeni yönetim dönemi başlamış oldu.